De voorlopige affiche van Pukkelpop 2011 blijkt bijzonder gesmaakt te worden. De ticketverkoop nam een superstraffe start met de uitverkoop van de dagtickets voor de openingsdag met o.a. Foo Fighters tot gevolg. Ook de andere dagtickets en de combi-tickets vliegen de deur uit. Wie nog niet beslist heeft kan dat nu misschien doen, want we lossen vandaag maar liefst 46 nieuwe namen voor jullie favoriete festival. Ook hebben we een belangrijke wijziging mee te delen.

The Offspring verhuist!
De ouwe getrouwe Pukkelpopvrienden van The Offspring verschuiven van vrijdag 19 naarzaterdag 20 augustus. De band speelt op de main stage tussen nationale indietrots dEUS en het exclusieve feestgedruis van Duck Sauce, het dj-duo Armand Van Helden en A-Trak.

Nieuwe namen!

ZATERDAG
Op zaterdag wordt het ook druk dansen op de allereerste live passage van Fake Blood in ons land, de indrukwekkende ‘beats ‘n’ cubes’ van Etienne de Crécy, de donkere dreun vanMatthew Dear en zijn live band en het frisse geluid van Azari & III. Verder doen Highbloo en de Partyharders Squad de Boiler Room opnieuw daveren. De indiekids kunnen zich diezelfde dag verheugen op de komst van The Kills, Twin Shadow, Crystal Fighters, Creep en The Maine. Verder ontdekken we live volop de pop in Das Pop!

VRIJDAG
Vrijdag verwachten we de recht uit het hart gerukte metal van Within Temptation op de Main Stage. De Dance Hall mag zich verwachten aan de allereerste live show op Belgische bodem van Sub Focus en verwelkomt opnieuw de hotste Britse mc van het moment: Tinie Tempah. En onze Eurosong inzending zou best eens komen kijken naar Beardyman om te weten wat beatboxen nu echt is! Ook Cults, Cage The Elephant, Esben And The Witch, Suuns, The Avett Brothers, Alex Winston en Morning Parade dingen vrijdag om jullie aandacht! Uit eigen streek: Zornik! En we zijn ook zeer verheugd dat School Is CoolPukkelpop uitkoos om hun debuut voor het eerst aan jullie voor te stellen.

DONDERDAG
De openingsdag van Pukkelpop krijgt er ook enkele nieuwe namen bij. Op donderdag zien we o.a. rijzende dubstep-ster Katy B, hiphopper Wiz Khalifa, de electrofunkateers vanChromeo en de dance-furie Yelle in de Dance Hall. Panic! At The Disco, The Wombats, The Hickey Underworld (mét nieuw werk!), Friendly Fires en Battles zorgen dat uw hartslag op het Pukkelpop tempo blijft slaan. En vergeet volgende nieuwe bands niet te ontdekken: The Sound Of Arrows, Veara, Wolf Gang, The Black Pacific, Kurt Vile & The Violators en The Pains Of Being Pure At Heart! U weze gewaarschuwd.

En de pret kan nog niet op, want in de loop van de volgende weken volgen nog meer namen!

Tickets
Er zijn vanaf nu enkel nog Pukkelpop combi-tickets en dagtickets voor vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus te verkrijgen.

Tickets vind je online via www.pukkelpop.be en via Proximus Go for Music opwww.proximusgoformusic.be. Dagtickets kosten 79 euro, combi-tickets 155 euro(exclusief servicekosten).

Koop zeker geen tickets van derden over. Alle tickets zijn op naam en niet overdraagbaar. Dit gebeurt om de zwarthandel in tickets tegen te gaan.

Net als vorig jaar zal aan de festivalingang gewerkt worden met een omruilkassa. Meer info hierover volgt in de maand juni op de website.