Zojuist maakte de organisatie van Schollenpop 2013 bekend dat de volgende acts aan het programma zijn toegevoegd:

Nielson, werd bekend als finalist van het TV programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ van Giel Beelen. Al tijdens het programma scoorde Nielson een enorme hit met ‘Beauty & de Brains’, dat sinds de release in de top 10 van de Single Top 100 en de iTunes chart staat. Momenteel een gouden hit “HOE” samen met Mis Montreal.

Kraantje Pappie ook wel bekend als de Kraan is geboren in de randstad, maar woont vanaf ongeveer zijn 12e levensjaar in Groningen. Zijn teksten gaan over uiteenlopende onderwerpen, gegrepen uit het leven. Kraantje Pappie wil graag dat mensen zich ermee kunnen identificeren. Hij rapt over de alledaagse dingen als uitgaan en werken, rappers en sletten, drank en drugs en alles waar hij zin in heeft. Zijn raps zitten boordevol ritmische klanken en woordspelingen waarover de luisteraar best even na mag denken. Zijn grootste hit “Waar is Kraan”

Bandits, een ijzersterke live-reputatie… een gigantisch grote en actieve Facebook en Twitter-community… duizenden fans in België, dat is Bandits! Ook in de zomer 2013 paraat voor een reeks stomende concerten en zijn ze klaar om ook Nederland te veroveren! Het Belgische antwoord op “One Direction”!

KOMATSU is een überlompe sludgeformatie uit Eindhoven en speelt een mix van sludge, stoner en metal.  “Manu Armata”, het debuutalbum van de band, verscheen in februari 2013 en ontving louter lovende recensies van de internationale pers. De stijl van KOMATSU wordt vergeleken met bands zoals Queens of the Stone Age, Torche, Mastodon, Monster Magnet en Karma to Burn.

Voor het House of Rockstage zijn Kelly wants to Fly, Doghouse, WOOT, 1-UP en Neighbour Neighbour vastgelegd.

Voor de 17e editie waren reeds vastgelegd Urban Heroes, Splendid, Mozes and the Firstborn, Soul Sister Dance Revolution en Naked.

Meer informatie op www.schollenpop.nl