fortarock2015Met de bevestiging van Papa Roach, Flotsam and Jetsam, Leprous en Enforcer zijn nu zestien van de achttien namen bekend; nog twee namen en de line-up voor FortaRock 2015 is compleet. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juni in het Nijmeegse Goffertpark. Kaarten zijn te koop via www.fortarock.nl en www.ticketmaster.nl.

Daarnaast vindt op vrijdagavond 5 juni FortaRock in the City plaats. Behalve Krokodil (UK) zijn Night Fever (DK), Scarred (LUX) en Igorrr (FRA) bevestigd. Nog zo’n zeven namen zullen volgen waaronder vier Nederlandse bands vanuit Buma ROCKS! Kaarten voor FortaRock in the City zijn te koop via www.doornroosje.nl.

Papa Roach is een geoliede live machine die in Nederland nog nooit op een slechte show betrapt is geweest. De Amerikaanse rockers zijn sinds doorbraaksingle ‘Last Resort’ steeds meer geëvolueerd van een nu-metalband naar een grootse rock/metal band van hoog niveau, getuige ook hun laatste album ‘F.E.A.R.’ (2015) dat op nummer 32 is binnengekomen in de Top 100. Met een geluid dat met gemak grote stadions kan vullen, zijn deze heren nog steeds erg populair. Deze band staat al meer dan tien jaar garant voor epische rock van de bovenste plank.

Naast Exodus kunnen we nog een een gave, legendarische thrashmetalband toevoegen, namelijk Flotsam and Jetsam. De Amerikaanse band behoort tot de zogenaamde tweede golf van thrash metal uit de jaren tachtig en heeft met ‘Doomsday for the Deceiver’ en ‘No Place for Disgrace’ een stuk metalgeschiedenis geschreven. De band is altijd met de tijd meegegaan en heeft gaandeweg nieuwe elementen toegevoegd aan hun muziek. Één ding is nooit veranderd, en dat zijn de nog immer spetterende optredens, Flotsam and Jetsam is nog steeds in topvorm. Een splinternieuw album is in de maak, een band om naar uit te kijken!

Het Noorse Leprous mag gerust dé grote belofte op progrock/metal gebied genoemd worden! Het vijftal speelt al ruim tien jaar samen en dat is te horen. De albums ‘Bilateral’ (2010) en ‘Coal’ (2013) zijn door de pers de hemel in geschreven en terecht. Beide albums zijn een avontuurlijke trip door een fantastisch gecomponeerd muzikaal landschap waarin techniek, emotie en overgave bij elkaar komen. De nummers bekruipen je na meerdere luisterbeurten en laten vervolgens niet meer los. Live staat de band garant voor een hard en snaarstrak optreden met creatieve uitspattingen om je vingers bij af te likken.

De vlijmscherpe mix van speed en melodie van het Zweedse Enforcer is al jaren goed voor heel vuisten in de lucht en zwiepende haren. De tijdloze heavy metal naar klassiek recept van bands als Iron Maiden, Riot en Exciter wordt met veel overgave het publiek ingeslingerd. Het nieuwe album ‘From Beyond’ bedient zich wederom van hetzelfde recept en staat vol metalbommetjes. Wij kijken ernaar uit om deze sympathieke Zweden aan het werk te zien op 6 juni.

De nieuwe Britse band Krokodil bestaat uit een zeer bont gezelschap van door de wol geverfde muzikanten met leden van Slipknot, Sikth, Cry For Silence, Gallows en Hexes. De heren hebben zich afgelopen jaar flink in de kijker gespeeld met hun indrukwekkende debuutalbum ‘Nachash’. Een tiental tracks waarop zanger Simon Wright de ingewanden uit zijn lijf zingt en maar liefst drie gitaristen verantwoordelijk zijn voor een allesvernietigende gitaarmuur. De moddervette sludge, dikke groove en meer progressieve stukken doen af en toe denken aan het vroege werk van Isis, Neurosis en Mastodon.

Ga voor alle informatie over FortaRock naar www.fortarock.nl.

FortaRock 2015
Met o.a. Slipknot, Lamb of God, Epica, Parkway Drive, Papa Roach, Converge, Exodus, Clutch, Red Fang, Flotsam and Jetsam, Dying Fetus, Leprous, Sylosis, Enforcer en King 810

Zaterdag 6 juni 2015
Goffertpark, Nijmegen
Ticketprijs: € 67,50 (excl. 5 euro ervicekosten)
Deuren open: 11.00 uur
Aanvang: 12.00 uur
Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en www.fortarock.nl.

FortaRock wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts en LOC7000 en mede mogelijk gemaakt door Aardschok, Rock Hard en Rock Tribune.

FortaRock in the City 2015
Met o.a. Igorrr (FRA), Night Fever (DK), Krokodil (UK) en Scarred (LUX)

Vrijdagavond 5 juni 2015
Doornroosje, Nijmegen
Ticketprijs: € 5 (indien in het bezit van een FortaRock ticket) en € 15 (indien niet in het bezit van een FortaRock ticket).
Deuren open: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop via www.fortarock.nl en www.doornroosje.nl.

FortaRock in the City wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts en Buma ROCKS!