Paaspop logoPaaspop is er Trots met een grote T op dat niemand minder dan zanger, componist, muzikant, TV-bekendheid, filantroop en nationale volksheld Guus Meeuwis op vrijdag 18 april 2014 op zal treden op het hoofdpodium in de grootste festivaltent Apollo. Ook Niels Geusebroek geeft daar die dag een concert. Het programma is verder uitgebreid met klinkende festivalnamen als Puggy (B), Taymir (NL), Hoffmaestro (SWE) en Memphis Maniacs. Losse vrijdagtickets kosten gedurende de Early Bird-periode (tot en met zaterdag 11 januari) € 30,-

Het multiculturele trio Puggy laveert muzikaal tussen pop en akoestische rock; de Haagse jonge rockband Taymir scoorde onlangs terecht een 3FM Megahit met AAAAAH!; zanger & singer-songwriter Niels Geusebroek behaalde op zijn beurt een grote hit met het fraaie Take Your Time Girl; de Zweden van Hoffmaestro mixen ska, reggae, techno, funk en country tot een explosief dansbaar goedje en de razend populaire Memphis Maniacs (die vorige maand op eigen kracht het Eindhovense Klokgebouw bijna vulden) zijn de ongekroonde maar absolute koningen van de live mash-ups.

Het fenomeen Guus Meeuwis
Wie ooit wel eens een concert van Guus op Paaspop heeft bijgewoond weet wat dat betekent: vele duizenden bezoekers die alle nummers luidkeels stuk voor stuk meezingen en er samen één groot onvergetelijk feest van maken, waar ruimte is voor een lach en een traan. Het is niet voor het eerst dat de onbetwiste publieksfavoriet op Paaspop optreedt. Ook in 2008, 2009, 2011 en 2012 bleek Guus de perfecte (dag)afsluiter. Opvallend daarbij is dat de sympathieke zanger werkelijk àlle soorten muziekliefhebbers gedurende zijn immer kippenvel opwekkende show steevast weet te vermaken en aan zich bindt; ongeacht of het nu fans van extreme metal, stoer getatoeëerde rockers of dance-beesten zijn. Gezien Guus’ staat van dienst en zijn talloze hits is dat eigenlijk ook nauwelijks verwonderlijk. Na afloop van het festival wordt de organisatie dan ook traditioneel overspoeld met talloze verzoeken om hem het jaar erop gewoon weer uit te nodigen…

Het succesverhaal Guus Meeuwis
In de ruim 18 jaar dat hij in het artiestenvak zit groeit onze Guus uit tot één van ’s lands bekendste zangers en persoonlijkheden met maar liefst 32 stadionconcerten (36 met de vier van 2014 erbij) op naam die samen goed zijn voor één miljoen bezoekers. In deze periode wordt hij overladen met belangrijke onderscheidingen zoals een Edison in de categorie Beste Mannelijke Popartiest, een Gouden Harp, drie keer in vier jaar tijd een 3FM Award én wordt hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Bovendien mag hij ook de Televizier Talent Award in ontvangst nemen voor zijn rol als teamcaptain in het succesvolle RTL4 programma Ik Hou Van Holland dat sinds de start een kijkcijferkanon blijkt.

Het Paaspop-programma tot nu toe
Guus Meeuwis, Puggy, Taymir, Hoffmaestro, Memphis Maniacs, Niels Geusebroek, Blood Red Shoes, The Strypes, Baskerville, Eelke Kleijn, Mightyfools, The Skints, Quintino, Bliksem, Candybar Planet, Franky Rizardo, Shermanology en DJ Fresh, Triggerfinger, Mr. Probz, Maaike Ouboter, Die Lustige Schlagerfreunden, Hatebreed, Band Of Skulls, Birth of Joy, Boys Noize, Coely, De Jeugd Van Tegenwoordig, DevilDriver, Halestorm, Hans Teeuwen & The Painkillers, La Pegatina, Michael Prins, Kensington, Peter Pan Speedrock, Men In Coats, Public Service Broadcasting, Rob & Emiel, The Exploited en Tribute2BobMarley.

 Binnenkort volgen meer namen! Informatie over de bevestigde acts staat op de site.

Early Bird-actie tot en met zaterdag 11 januari 2014
Tijdens de Early Bird-actie zijn de volgende festivaltickets voor een gereduceerde prijs te koop:

– vrijdagticket € 30,-
– combiticket voor 3 dagen € 86,-
– combiticket voor 3 dagen met camping € 95,-
– Young & Free-ticket (aantal is gelimiteerd) € 70,-
– Young & Free-ticket met camping (aantal is gelimiteerd) € 75,-

Alle soorten tickets, hun prijzen en hun voorwaarden staan op de website.

Paaspop 2014
Paaspop is een internationaal gerenommeerd driedaags festival met elf podia die een skyline van prachtige sfeervolle circustenten vormen met ieder hun eigen karakter wat betreft aankleding en programma (ongeveer 165 acts op het gebied van theater, literatuur, straatartiesten, stand up comedy en muziek in alle soorten, maten en maatsoorten). Het unieke karakter van de officiële opener van het festivalseizoen is tevens terug te zien in de adembenemende decors en duizenden lichtjes. Niet voor niets dat afgelopen jaar bijna 60.000 bezoekers ready for the Paaspop ride bleken.

Website & Social Media
Volg de Paaspop website en social media (Facebook, Twitter) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuwtjes.