Speedfest 8Terwijl half Nederland momenteel zijn dagen op het strand vult, werkt de organisatie van het jaarlijkse harde rock ‘n’rollfestival  Speedfest zich al volop in het zweet voor de achtste editie, dit jaar op zaterdag 23 november in het Eindhovense Klokgebouw.

De volgende namen worden op het affiche bijgeschreven: The P.O.X. (D), The Monsters (AUT), The Urban Voodoo Machine (UK) en Vista Chino (USA) – de nieuwe band van ex-Kyussleden John Garcia en Brant Bjork. Eerder werden al Hatebreed, Buzzcocks, Agnostic Front, Guana Batz, Valient Thorr, Honky en uiteraard Peter Pan Speedrock zelf bekend gemaakt. Meer namen volgen spoedig.

Frontman Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock is erg in zijn nopjes met de toevoeging van de vier bands: ,,Opzeker! Elk jaar proberen we onze eigen favoriete bands op Speedfest te krijgen. Vaak zijn dat ook acts die je nauwelijks in de Benelux ziet optreden. Ik vind de line-up tot nu toe weer ijzersterk. Een goeie mix van psycho, surf, trash, oldschool punkrock, hard- en metalcore en desert rock. Het is echt een grote eer om bands als The P.O.X. en The Monsters te mogen verwelkomen op ons feestje in het Klokgebouw. The Urban Voodo Machine dito: supergave band. En Vista Chino is de nieuwe toffe band van Garcia en Bjork van het legendarische Kyuss. Do I need to say more?

Net als vorig jaar zal de van Paaspop bekende bikerskroeg Thunderbolt weer worden opgebouwd in het Klokgebouw. Van Elderen: ,,Die Thunderbolt is een beleving op zich. Vorig jaar hadden we er drie rock ‘n’rollschrijvers die uit eigen werk kwamen voorlezen. Wat we dit jaar gaan doen houden we nog even onder de pet. Ook zorgen we weer voor een breed culinair assortiment, de beste DJ’s en een sfeervolle ambiance in typische Speedfest-stijl.” Peter wijst tenslotte ook nog even op de Roadie For One Daywinactie, waarbij de winnaar volgende week als roadie van Peter Pan Speedrock mee mag naar de Zwarte Cross.

Speedfest
In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In acht jaar tijd groeide het jaarlijkse festival voor liefhebbers van rock ‘n’ roll en verwante stijlen als outlaw country, hardcore, metal, surf, psychobilly en speed-, punk-, garage- & hardrock uit tot een internationaal begrip. De laatste drie jaar verkocht Speedfest uit met 5000 bezoekers.

Meer informatie?: www.speedfest.nl