Nieuwe namen The Toy Dolls, The Varukers en Grindhoven-blok met Cliteater, Leng Tch’e (B) en Rompeprop

Met nog ruim twee maanden te gaan tot Speedfest #7 en het nieuwe metalfestival Distortion, zijn er opnieuw bands  aan het programma toegevoegd.  Voor Speedfest zijn dat  The Toy Dolls en The Varukers.

Op Distortion is het Grindhoven-blok geboekt met het Belgische Leng Tch’e, Cliteater en Rompeprop, die garant staan voor hoogwaardige grindcore. Daarnaast zal ook de winnaar van de bandcontest METALentenjacht nog zijn opwachting op Distortion maken. Meer informatie daarover staat verder onderaan dit persbericht.

Line-ups
Het totale programma van Speedfest ziet er nu als volgt uit: The Toy Dolls, Graveyard, Monster Magnet (uitvoering Spine Of God integraal), Orange Goblin, Red Fang, John Coffey, The Varukers, V.O.T., The Dirty Denims, Insanity Alert, Evil Conduct, Mad Sin, My Sleeping Karma, 77, Candybar Planet, Demented Are Go, The Bronx, Sick on The Bus en Peter Pan Speedrock zelf.

De dag erna op Distortion spelen Opeth, Meshuggah, Fear Factory, The Devin Townsend Project, Death Angel,  Decapitated, Miss May I, Hard Resistance, For Today, Texas In July en Heart In Hand. In het speciale Grindhoven-blok staan Leng Tch’e, Cliteater en Rompeprop.

Meer namen volgen spoedig.

METALentenjacht
Distortion organiseert samen met Dynamo en hardrockcafé The Jack uit Eindhoven de bandwedstrijd METALentenjacht. Maar liefst 83 bands hebben zich aangemeld en er zijn nu 8 geselecteerd die verder gaan. San Diablo, Seita, Villainy en Burn The Iris strijden op zaterdag 20 oktober in The Jack voor de volgende ronde en een week later doen dat daar ook Sobek, Maniac Force, Rise A Thousand en Blood For Kings. Van deze 8 bands gaan er per avond 2 door naar de finaleronde in Dynamo op zaterdag 3 november, waar een vakkundige jury de winnaar zal kiezen die op Distortion speelt. Op de site van Dynamo staan de laatste ontwikkelingen.

Tickets
Dagtickets kosten € 35,- en een combiticket voor beide festivals € 55,-. Prijzen zijn exclusief servicekosten en zijn online verkrijgbaar (Speedfest & Distortion) maar ook als harde tickets via regionale voorverkoopadressen in de voorverkoop.

Info over de bevestigde bands

THE TOY DOLLS (Speedfest)
De buitenwacht kent The Toys Dolls vooral van hun pretpunkversie van het Britse kinderliedje Nellie The Elephant. Sinds 1982 staat die hit dan ook garant voor dwaze taferelen tijdens hun optredens, maar deze rockjokers kunnen tientallen feestnummers aan elkaar rijgen, van My Wife Is A Psychopath tot Lambrusco Kid.

THE VARUKERS (Speedfest)
De Britse punklegende Discharge was vorig jaar verreweg de bruutste band op Speedfest. De best mogelijke opvolgers daarvan zijn The Varukers met brulboei Rat, die vanaf 2003 ook bij Discharge de microfoon volspuugt. The Varukers waren een van de eerste bands die de meedogenloze D-beat adopteerden en hebben een fikse set cultclassics in de beukbagage. Hardcore punk met granieten ballen.

ROMPEPROP (Distortion)
Zoals Speedfest in 2006 werd geïnstigeerd door PPSR, beleefde ook stadsgenoten Rompeprop onlangs zijn eigen festival: Grindhoven. Dat grindcore-gala in Dynamo was uiteraard kleiner van schaal, maar wel grootser in goorheid. De septische tankbrigade kan het namelijk niet extreem genoeg. Rompeprop klinkt alsof ze varkens vierendelen en boven de beerput bieren delen.

LENG TCH’E (Distortion)
Leng Tch’e is een transliteratie van de oude Chinese martelkunst ‘slow slicing’, ofwel ‘dood door duizend snijwonden’. Dat is hoe fans van Nickelback zich moeten voelen bij het horen van de zelfverklaarde razorgrind van deze horde uit België. Ze nagelen death metal, grind en hardcore op elkaar, met vlagen stoner en doom erdoorheen. Een verbijsterend Grindhoven-mirakel.

CLITEATER (Distortion)
Cliteater onderscheidt zich door stevige grooves tussen de grindcore te smeren en daar op in te hakken met riffs waar menig bekende naam in death metal een moord voor zou doen. Albumtitels als Clit ‘Em All en Eat Clit Or Die maken hard dat deze Limburgse clittenband een goed goor gevoel voor humor heeft. Na hun optredens op Party San en Maryland Deathfest, is Distortion vereerd om Cliteater te verwelkomen voor het Grindhoven-segment.