De nieuwe Nederlandse rockact ‘SeriouS’ heeft zichzelf in enorme inspanningen gestort om de band met een volledig in HD gefilmde videoclip met titel “Circle of lies” te kunnen presenteren aan het Nederlandse (en internationale) publiek.

De op een voorpremière uitgenodigde kenners uit de muziekindustrie waren na het bekijken van de clip unaniem in de veronderstelling dat de zeer ‘Amerikaanse’ beeldkwaliteit het werk moest zijn geweest van een gevestigd productiebedrijf.

Men viel in verbazing en ongeloof bij de mededeling dat dit in Tilburg gesitueerde ‘selfmade’ vijftal de hele regie en productie in eigen hand heeft gehouden om de band bij het publiek, de media en vooral de platenmaatschappijen in beeld te brengen. Zanger Jonathan Hoevertsz heeft spannende momenten beleefd tijdens de opnames omdat hij de rol kreeg toebedeeld een 2meter20 spanwijdte tellende roofvogel te handelen. Het uiteindelijke resultaat heeft daardoor wel enorme allure en uitstraling gekregen.

Kosten noch moeite zijn gespaard, ondanks het feit dat de videoclip volledig zelf gefinancierd is. Hoewel er al wel gesprekken gaande zijn met maatschappijen, is het nog niet tot een deal gekomen voor de release van het debuut album. De band staat daarin ook zeker nog open voor partijen (labels, sponsoren, endorsements) die even ambitieus zijn als zijzelf en de schouders onder de carrière van deze nieuwe act willen zetten. Er werd al wel een publishingdeal getekend voor de muziekuitgave van het debuut album met Puck’s Publishing/Universal Publishing en is er met Zwaardvis Music een agent voor boekingen.

Het album dat de band zelf dit voorjaar al in Sandlane Studios had opgenomen, wordt gemixt door Oscar Holleman (o.a. My Favorite Scar, Within Temptation, de Heideroosjes, Ayreon, Krezip). De song “Circle of lies”, afkomstig van dit album, is gekozen omdat deze song zich uitermate leent om een live impressie te geven.

De oudgedienden binnen de band, Jan Bijlsma en Robert Spaninks, staan al jaren bekend als muzikanten met een meer dan overtuigende staat van dienst qua live reputatie. Het publiek waarop met dit moderne debuut album gemikt wordt, ligt tussen de fans van succesvolle vaderlandse pop/rock acts en de wat stevigere hardrock en alternative acts.

De open sound van de songs kan worden gekenmerkt door o.a. de lyrische sfeer van 30 Seconds to Mars, de emotionele kant zoals bij Linkin Park en de moderne rocksound van Creed of Nickelback, zonder deze te kopiëren of er een vergelijk mee aan te willen gaan. De melodieuze zang van Jonathan Hoevertsz, geflankeerd door de dubbelloops gitaarpartijen van Nick Polman en Vincent Zaalberg is met ritmesectie Robert Spaninks en Jan Bijlsma in de gelederen, zeer toegankelijk.

Met de combinatie van frisse ambitie en een enorme brok internationale tour ervaring, is er voldoende inzicht en basis in de band om de hele productie van album en clip op een zeer professioneel niveau te kunnen afleveren.

Publicaties in ‘Slagwerkwereld’, ‘De Gitarist’, ‘Het Brabants Dagblad’ en het voor België toonaangevende rockzine ‘Mindview’ geven allen tendentieus blijk van de overtuiging dat SeriouS een kwaliteitsact is : “Ze jagen de volledige set er door en het valt op hoe professioneel ze zelfs tot in de kleinste details, elke sprong regisseren.” “Je hebt veel instrumentalisten die hun instrument goed beheersen maar te snel te veel willen bereiken. Je moet geduld hebben en de juiste stappen kunnen zetten.” “Een hecht collectief.”

De SeriouS website (www.seriousofficial.com)  maar ook social media pages op Facebook, MySpace, Twitter en Hyves hebben een zeer verzorgde eensluidende uitstraling en vormgeving en de band staat te popelen om op alle podia van Nederland te bewijzen dat ze een kwaliteitshow kunnen neerzetten, zoals er in de videoclip al een zeer duidelijke tip van die sluier wordt opgelicht.