De Britse poppunkband We Are The Ocean zal op 25 april het nieuwe album Go Now & Live uitbrengen via Hassle/Suburban. Ook speelt de groep op 2 mei in de Melkweg Amsterdam met Funeral For A Friend.

De jonge band –gitarist Alfie Scully is slechts 19 en bij oprichting zelfs 15- zit muzikaal op het grensgebeid tussen Thrice en Alexisonfire, met hooks die niet zouden misstaan op een plaat van Foo Fighters. Neem daar ook nog het virtuoze gitaartalent van Scully bij en het is niet zo vreemd dat de band van haar debuut-EP in één dag tijd gelijk 2000 exemplaren verkocht.

Debuutplaat Cutting Our Teeth werd geproduceerd door de legendarische Brian McTernan (Snapcase, Thrice, Hot Water Music) en was zo mogelijk nog een groter succes. Eind vorig jaar is de plaat zelfs samen met de eerste EP opnieuw uitgebracht om aan de grote vraag te voldoen. In de tussentijd toerde We Are The Ocean met band als The Blackout en Hawthorne Heights, zolang dat natuurlijk van de leerplichtambtenaar mocht.

Go Now & Live laat een ervaren, doch nog steeds frisse band horen. Pakkend, met een aangenaam ruwe punk-edge. De eerste single What It Feels Like kreeg overdag al veel airplay op het Britse Radio 1. De tien songs zijn geproduceerd door Peter Miles, bekend van The King Blues en Canterbury.

http://www.myspace.com/wearetheoceanuk
http://www.wearetheocean.co.uk/