editors - in dreamVorige maand maakte Editors bekend dat het nieuwe album “In Dream” op 2 oktober zal verschijnen. Een maand later staat de band 3 dagen achter elkaar in Heineken Music Hall. De eerste twee shows op 4 en 5 november zijn uitverkocht. Voor de show op 6 november zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Gisteravond werd de eerste single “Life Is A Fear” geprimeurd. Bekijk de videoclip hier

Na twee jaar intensief touren over de hele wereld, gebruikte het vijftal het nieuwe album om de Editors sound te verbreden. Langzaamaan lieten ze de rocksound van het vorige album ‘The Weight of Your Love’ los en experimenteerden ze weer met de electronische kant waar het album ‘In this Light And On This Evening’ meer voor stond.

Het album is er eentje waar samenwerking, ook buiten de band, centraal staat. Het is het eerste Editors album waar een gastvocalist op meedoet. Slowdive’s Rachel Goswell is namelijk te horen op de nummers ‘Ocean Of Night’, ‘The Law’ en ‘At All Costs’. Hoewel de band zelf het album produceerde, kreeg mixer Alan Moulder de complete creatieve vrijheid om de nummers te mixen zonder bemoeienis van de band. Ook kreeg de in Nederland residerende visueel kunstenaar Rahi Rezvani carte blanche voor de foto’s en video’s van het album.