09d-Selena-2Op 15 december is het nieuwe solo album van de Nederlandse gitarist/producer Michael Riesenbeck (China Blue, Alibi, Fanfields, Viteffe, Lec Zorn Project), “II” uitgekomen.
Het album is tot stand gekomen door samenwerking met diverse gast muzikanten van over de hele wereld: Amerika, Brazilië, Zweden, Duitsland, Nederland, etc. Gast muzikanten zijn onder anderen: Tony Mills (TNT, Shy), Eric Ragno (Alice Cooper, Paul Stanley, Graham Bonnet), Rev Jones (Michael Schenker Group, Mountain), Michael Peet (Powerplay, Joe Bonamassa), Serge Naberman (Najib Amhali, Rebelstar) en Marco van der Aar (Soylent Green).
De stijl is melodieuze rock ala Toto, Journey, Giant en Whitesnake. Daarnaast zijn er diverse andere invloeden te horen zoals bijvoorbeeld progressive rock, hardrock, bluesrock, metal en symphonic rock. Kenmerkend voor het album zijn de vele lagen in de zang-, gitaar en toetsenpartijen. Het resultaat is dan ook een zeer gevarieerd album met 12 zeer uiteenlopende nummers, dat voorzien is van een kraakheldere mix en productie.
Kijk voor meer informatie op www.michaelriesenbeck.com