De Nijmeegs/Limburgse rockformatie Dead Man’s Curse zal op 14 juni a.s. het voorprogramma verzorgen voor de legendarische thrash metal band Megadeth. Dat maakte de band eerder deze week bekend.

Het concert vindt plaats in het Parkstad Limburg Theater in het Zuid-Limburgse Heerlen waar de band bepaald geen onbekende is. Gitarist Servé Olieslagers is er geboren en getogen en hij kan zijn geluk niet op: “De kans om in het voorprogramma te staan van een van de grondleggers van het genre is een grote eer voor ons!. Onze boeker had ons voorgesteld aan het management van de band en lead-zanger Dave Mustaine heeft ons er persoonlijk uitgepikt.”

Dead Man’s Curse is sinds 2011 actief en speelde al reeds in het voorprogramma van rock titanen Motörhead en metal band Korn. Toch blijft de band er nuchter onder aldus zanger Geert Kroes: “We hebben echt geluk met onze boeker. Die heeft de juiste contacten en krijgt het keer op keer voor elkaar om ons vette shows te bezorgen. Natuurlijk helpt het mee dat wij zelf veel ervaring hebben met onze vorige bands, en je moet muzikaal ook wel iets goed doen als je de juiste snaar weet te raken bij oppergoden als Lemmy Killmister en Dave Mustaine.”

Megadeth is een Amerikaanse thrash metal band uit Los Angeles, Californië, gesticht in 1983. De band is opgericht nadat Dave Mustaine zijn vorige band Metallica moest verlaten, de band heeft sindsdien dertien studioalbums, zes livealbums, twee ep’s, zesentwintig singles, tweeëndertig muziekvideo’s en drie compilaties geproduceerd. (bron: Wikipedia)

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de show via Ticketservice (link: http://www.ticketmaster.nl/artist/megadeth-/1236 ) en Parkstad Limburg Theaters (link: http://www.parkstadlimburgtheaters.nl/voorstellingen/detail/686/staconcert-megadeth-support-dead-man-s-curse )

Dead Man’s Curse: www.deadmanscurse.com
Megadeth: www.megadeth.com