Paaspop logoOver minder dan 48 uur uur zwaaien de poorten van Paaspop open voor de officiële aftrap van het festivalseizoen 2013. De organisatie is klaar voor een alles overtreffende editie waar 175 acts op 14 podia gedurende 3 dagen een gevarieerd aanbod van (stand up) comedy, theater, entertainment en muziek in diverse genres bieden. Het festival vindt plaats nu vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart op De Molenheide in Schijndel.

Een blik op het programma met zijn internationale karakter maakt meteen duidelijk dat Paaspop dit jaar opnieuw alles uit de kast heeft gehaald om de bezoeker te verrassen, verbazen en ontroeren. Het festival onderscheidt zich vooral door zijn spraakmakende decors en de diepgang van muzikale genres. Grote buitenlandse en binnenlandse gevestigde acts staan naast nieuw talent geprogrammeerd. Een greep uit het totale aanbod: van IJslandse black metal (Solstafir) naar Caro Emerald; zinvol gitaargeweld van Navarone en John Coffey; de Roxy biedt hoog niveau hip hop met Kraantje Pappie, Fresku en Nouveau Riche feat. Mr Polska; de hotste dubstep en drum ‘n’ bass komen van o.a. Black Sun Empire, Noisia en Gomes en het crème de la crème van de electronic/dance met onder meer Chase and Status DJ Set & Rage, Gui Boratto -of de internationaal vermaarde The Bloody Beetroots.

En dan is er nog theater (Jochen Otten, BNN’s Golden Oldies); het literaire geweld van Puur Gelul; de traditionele opzienbarende feestjes bij de Loco Royale en de Ladies Night met de strippers van The London Knights. Zojuist is de winnaar van bandwedstrijd Into The Tune 2013 (voorheen Next Best Band) bekend gemaakt: het Groningse Dudettes heeft het optreden op Paaspop gewonnen en is komende zaterdag van 15:45 – 16:15 in de RestoLounge te zien.

Paaspop 2013: nieuw
Nieuw dit jaar zijn onder anderen het NK Stagediven; Bejaardenbingo; gratis bowlen in The Big Lebowski; het louche steegje Schorem Alley met een tattooshop en de men only kapper Schorem Haarsnijder & Barbier voor een gratis beleving. Vier podia hebben nieuwe namen gekregen, te weten Apollo (was Main Stage), Roxy (Boogiedown & OI!), Phoenix (Masters Of Rock) en Stardust (Extrema). Deze nieuwe Las Vegas namen passen perfect bij de sfeer die Paaspop uitademt: drie dagen en nachten nonstop vermaak in een prachtig verlicht feestdorp met fraaie decors en talloze fraai aangeklede en verwarmde tenten.

Camping
De camping gaat dit jaar extra vroeg open. Vanaf vrijdagochtend 9.00 uur (vorig jaar 12.00 uur) wordt de Paaspopper verwelkomd door de feestbeesten van Boomshakalak. De campingfaciliteiten en -activiteiten zijn opnieuw uitgebreid om de festivalbezoeker weer volop in de watten te leggen. Zo kunnen kampeerders op vrijdag hun festivalbandje al op de camping ophalen, waarmee ze via een aparte ingang het terrein op kunnen.

Paaspop App, website & Social Media
Vanaf nu is ook  de Paaspop app voor alle iOS en Android smartphones te downloaden! Met het  motto ‘less is more’, biedt de app snel en makkelijk alle basisinfo. Volg de website en social media (o.a. Facebook, Twitter, Youtube) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuwtjes.