Met Note to Amy en Slew Jones op het affiche zijn er bands aan de haak geslagen die verzuimen binnen de lijntjes te kleuren… en ja, dat is goed nieuws!

Het Bossche Note to Amy is geen typische rock-band. Dit vijftal combineert het beste van metal, emo en punkrock. De muziek die deze jongens spelen klinkt authentiek, fris en kleurrijk, maar gelijk pikzwart en zwaar ook. Verwacht beukende drums, galloperende bassen , een vette riff aanval en huilende zang. De teksten vertellen je dat er een dunne lijn loopt tussen liefde en haat, hoop en angst. De jongens worden geprezen om hun energieke live shows. Een optreden van Note to Amy is volgens de berichten een sensatie.

In 2007 werd de EP ‘The Lady’s First Song’ uitgebracht, en al gauw speelde de band al meer dan 100 shows door heel Nederland, hierbij waren ze ook te zien als support van o.a. de bands: Coheed & Cambria, Samiam, The Draft, Face Tomorrow, The Hard-Ons, Gob Squad, en nog veel meer.
Met de release van “Midnight Arsons / Morning Ghosts” in juni 2011 op het label van Graviton Music, is de band nu klaar om nog meer plekken te veroveren en te rocken op andere territoria.

Slew Jones begon een paar jaar geleden aan een tweede jeugd. In 2008 verscheen de cd Phone Conversations, in 2010 volgde het album Fool a Frog. De band bestaat sinds de jaren negentig. Jonge jongens, dromend van vette contracten en stadions vol mensen, vormden een band en gingen aan de slag. Het leidde tot een stuk of wat cd’s, optredens in het voorprogramma van nationale grootheden als de Tröckener Kecks, shows op diverse festivals in het midden van het land, optredens in zalen als het Utrechtse Stairway to Heaven en het Amsterdamse Paradiso en de officiële release van de single You & Me via het label van deze roemruchte rocktempel.

Het nieuwe album van Slew Jones wordt een absolute kraker. Voorjaar 2011 zijn de opnames begonnen in The Shed, de eigen studio in Amersfoort. Sommige nummers zijn in 2010 al op diverse podia te horen geweest, en songs als Slow Down Baby, St. George en Be Somebody bleken al meteen keiharde klassiekers in het Slew Jones-repertoire: ruig, melodieus, catchy, swingend, rockend en spannend!

Wanneer: vrijdag 16 december
Waar: PopEi Eindhoven
Zaal open: 21:00 uur

Rockportaal.nl zal verslag doen van deze avond.