Pukkelpop is hot! Getuige de ongelofelijk snelle ticketverkoop. Wij vinden echter dat het gerust nog wat ‘heter’ kan. Daarom ook vandaag weer wat nieuwe namen om de Pukkelkoorts verder te doen stijgen.

Op vrijdag verwelkomen we hét popduo bij uitstek The Ting Tings voor de derde keer op Pukkelpop en ook ouwe getrouwe Greg Dulli (Afghan Whigs, The Gutter Twins) zakt opnieuw af naar zijn favoriete Belgische weide met The Twilight Singers. Het Britse Gomez strooit dan weer zomerse, melancholische tunes over het Pukkelpop-publiek en The Shelter wordt wakker geschud door het kersverse punkrockbloed van Make Do And Mend en de Britse powerrock van Kids in Glass Houses. Bovendien brengt headliner Eminem zijn Dirty Dozen-protegés van D12 mee.

Op donderdag mag je je dan verwachten aan enkele frisse nieuwkomers zoals Foster The People, de huidige leveranciers van StuBru’s Hotshot met ‘Pumped Up Kicks’ en Smith Westerns, de meest geblogde Amerikaanse indierock-band van het moment die hun voorliefde voor David Bowie, T. Rex en garage rock niet onder stoelen of banken kunnen steken. Ook uit de States: tUnE-yArDs, de kleurrijke en eigenzinnige muzikale mix van Afrikaanse ritmes en Amerikaanse indie-pop, en MNDR, een elektronische pop-duo dat al op de goedkeuring van Mark Ronson kon rekenen.

Zaterdag wordt versterkt met OFWGKTA, het überhippe hiphopcollectief rond Tyler, The Creator. De fans van stevige, fuzzy rock à la Smashing Pumpkins en Silversun Pickups houden zich best stevig vast aan de takken van de bomen tijdens The Joy Formidable. En het wordt ook uitkijken naar de bloedmooie folksound van Other Lives.

TICKETS
Alle Pukkelpop combi tickets en alle tickets voor donderdag zijn uitverkocht. Om het comfort en de veiligheid op het terrein en op de camping te garanderen worden er enkel nog dagtickets voor vrijdag en zaterdagverkocht.

Tickets voor vrijdag en zaterdag vind je online via www.pukkelpop.be en via Proximus Go for Music op www.proximusgoformusic.be. Dagtickets kosten 79 euro (exclusief servicekosten). Ook de tickets voor vrijdag en zaterdag gaan als zoete broodjes, dus wie er nog bij wil zijn twijfelt best niet langer. De Line Up voor vrijdag en zaterdag kan je hier terugvinden.

Koop zeker geen tickets van derden over. Alle tickets zijn op naam en niet overdraagbaar. Dit gebeurt om de zwarthandel in tickets tegen te gaan.

Net als vorig jaar zal aan de festivalingang gewerkt worden met een omruilkassa. Meer info hierover vind je op de website.