De Duitse band OOMPH! is een grote inspiratiebron geweest voor Rammstein met hun vernieuwende geluid van metal, industrial, alternative rock, electronica en gothic. Het Amerikaanse tijdschrift Billboard Magazine omschreef hen als `Sepultura meets DAF”.

OOMPH! heeft zowel een fanschare uit de rock/metal scene als de dance/gothic scene opgebouwd. En die fanschare is, zeker sinds de controversiele single Gott ist ein Popstar (2006) alleen maar groeiende. Op hun laatste compilatie-album Truth Or Dare is de band overgestapt van het Duits naar het Engels en klaar om de rest van de wereld te veroveren.

Zweden heeft altijd al garant gestaan voor een hoogstaand muzikaal exportproduct. Zeker op het gebied van pop- en rockbands. Blowsight combineert beide genres in een explosieve mix aanstekelijke liedjes met een hoge hitpotentie, die worden vergezeld van een tongue-in-cheek attitude. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de Lady Gaga cover Poker Face.

Wanneer je bovenstaande combineert met een flinke dosis spelplezier, moet je niet vreemd staan te kijken wanneer deze mannen inmiddels meer dan een half miljoen views op YouTube bijelkaar hebben gehaald. W2 Poppodium is er klaar voor!

Wanneer: zaterdag 22 september
Waar: W2 Den Bosch
Aanvang: 20:45 uur
Deuren open: 20:00 uur

Rockportaal.nl zal aanwezig zijn voor een live review.