Het voorspelde noodweer van afgelopen weekend dreigde roet in het eten te gooien voor Festival Mundial 2011. Het tegenovergestelde geschiedde echter, de 24ste editie van Festival Mundial werd wederom een groot succes.

Met het lijflied ‘No matter the weather’ van Goldfish, was de optimistische sfeer zeker aanwezig. Ook de bezoeksaantallen getuigden van optimistisch publiek. Deze vielen, ondanks het minder voorspelde weer, niet tegen.

Door de jaren heen heeft Festival Mundial zich steeds verder kwalitatief ontwikkeld tot één van de belangrijkste festivals voor “World” in Nederland. Festival Mundial groeit uit tot een nationaal evenement met internationale allure en wil met de eigen identiteit een toppositie vergaren binnen het festivallandschap. Naast het bewerkstelligen van een vernieuwings- en kwaliteitsslag in de World Music duikt het evenement in een verdieping en verbreding van het programma door middel van een uitbreiding binnen de podiumkunsten (dans, (straat)theater & circus).

Een van de meest spraakmakende acts op Festival Mundial 2011 was de menselijke toren van Castellers de Vilafranca. Maar liefst 130 personen werken intensief samen om de metershoge toren in balans te houden. Ook het vuurspektakel van Wim Doedel trok veel bekijks. Naast succesvol ontvangst van de vele podiumkunsten genoot men van een uitgebreid muziekprogramma. De organisatie noemt Moby zelfs een van de meest succesvolle Mundial afsluiters ooit.

Festival Mundial 2012 vindt plaats op 16 en 17 juni 2012 in het Leijpark te Tilburg.