orgelvretenOp 30 maart brengt Orgel Vreten het nieuwe album Komrad uit. Een geheel instrumentale plaat met keiharde orgelrock en subtiele intermezzo’s, die voor een deel teruggrijpen naar jaren ‘60 en ‘70 bands als Focus, Ekseption en Booker T & The MG’s, maar toch hedendaags klinken. De muziek van Komrad is tevens de basis voor een theatervoorstelling waar Orgel Vreten eind dit jaar mee de planken op gaat.

Na een optreden in De Wereld Draait Door (2012) is de carrière van Orgel Vreten in een stroomversnelling geraakt. De band, destijds met Thijs Schrijnemakers (Stereo) en Robin Piso (DeWolff) als kernleden, vochten hun Hammond battle uit in een wervelende show met veel zinvol muzikaal geweld. Na shows op bijna alle podia van Nederland en op festivals als Paaspop en Lowlands werd het tijd voor de strijders zich tijdelijk terug te trekken. Omdat Robin Piso zijn activiteiten met DeWolff niet meer kon combineren, meldde zich een nieuwe Orgel Vreter aan het front in de persoon van Darius Timmers (o.a.Tessa Rose Jackson). Thijs en Darius schreven samen de elf nummers die op het nieuwe album Komrad staan.

Het album is een geheel instrumentaal album, waarin de vocalen geen moment gemist worden en kent gastbijdragen van Marcel Veenendaal (DI-RECT), Anton Goudsmit (New Cool Collective, The Ploctones), Benjamin Herman (New Cool Collective) en Arno Bakker (Maison Du Malheur).

Maar, er is meer. Orgel Vreten debuteert deze zomer met de theatervoorstelling Orgel Vreten en De Ander, waarin de muziek van Komrad een grote rol speelt. Na een try-out vorig jaar op Oerol is de band aan de slag gegaan met regisseuse Tatiana Pratley (o.a Toneelgroep Amsterdam), dichter Dennis Gaens en een productieteam. Vanaf eind 2015 is Orgel Vreten en De Ander in de theaters te zien. Data worden binnenkort bekend gemaakt.

Met een nieuw album, een zeer uitgebreide clubtour en een theatervoorstelling in het vooruitzicht is Orgel Vreten klaar voor wat nu al een fantastisch jaar belooft te worden! Op 27 maart vindt de release show van Komrad plaats in Tivoli Vredenburg.