De organisatie van Jera on Air blijft strooien met nieuwe namen. Deze week voegt het Ysselsteynse festival wederom drie nieuwe namen toe aan de immer groeiende line-up. Althans nieuw? Alle drie de bands stonden al eerder, met veel succes, tijdens Jera on Air op de planken in Ysselsteyn.

Zowel de Engelsmannen van JB Conspiracy en Random Hand alsook de Zweden van Atlas Losing Grip keren tijdens het weekend van 7 en 8 juni terug naar Jera on Air. Eerstgenoemde stond in 2008 op het podium van On Air en was toen dé grote verrassing van het festival. Het zestal, afkomstig uit het nabij London gelegen Guildford, speelt een heerlijke mengelmoes van ska en punk. Met debuutalbum This Machine raakte de band direct de juiste snaren bij de fans, die sindsdien alleen nog maar in getal toegenomen zijn. Optredens op grote Europese festivals als Dour onderstrepen de groeiende status van deze goed geoliede ska-machine alleen maar.

Random Hand en Atlas Losing Grip waren minder lang geleden te zien in Ysselsteyn. In 2011 zetten beide bands de tent op z’n kop tijdens hun optredens. En dat gaan ze in juni ongetwijfeld nogmaals doen.

Random Hand, ooit in 2002 ter wereld gekomen in Keighley, bracht sinds de ‘geboorte’ liefst 5 studioalbums uit. Het in 2011 verschenen ‘Seething is Believing’ is daarvan het meest recente werk. Op het moment is de band druk met het produceren van een live-album. Net als bij JB Conspiracy is ook bij Random Hand de ska-invloed onmiskenbaar aanwezig. Daar laten ze het echter niet bij. Ook punk, rock, metal, hardcore en zelfs hiphop zijn terug te horen in de nummers van het getalenteerde viertal.

Atlas Losing Grip is een naam die zeer waarschijnlijk bij vele al een belletje doet rinkelen. De punkers uit Zweden, aangevoerd door de frontman met de typisch Zweedse naam Rodrigo Alfaro, mochten zich verheugen op lovende kritieken uit alle hoeken van de wereld na het uitbrengen van hun eerste album in 2008. Vooral de stem van de frontman, die eerder zong bij de Satanic Surfers, wordt alom geprezen. De band tourde meermaals heel Europa al rond, onder andere samen met Bad Religion in de zomer van 2010.

In 2011 volgde het tweede album van Atlas Losing Grip. Met ‘State of Unrest’ leverden ze wederom een pareltje af.Op dit moment zit de band weer in de studio om het 3e album te maken. In juni zullen ze het beste van de drie albums ten gehore brengen op Jera On Air.

Kaarten voor het festival, zowel vrij één als voor beide dagen, zijn te koop via de officiële website: www.jeraonair.nl.