Voorverkoop start volgende week

Paaspop: officiële opener van het festivalseizoen 2011

Nieuwe namen:
Moss, Go Back to the Zoo, Miss Montreal, The Bloody Beetroots Death Crew 77, The Jim Jones Revue, Heideroosjes Theatershow, Puur Gelul, Shaking Godspeed, Gili, Tiga, Goose Live, Mighty Fools, Mambo Kurt, Urban Voodoo Machine, The Hot Stewards, Liptease and the Backstreet Crackbangers en Memphis Maniacs.

In de film New Kids Turbo is te zien hoe de luchtmacht vorig jaar zomer in plaats van het Brabantse dorp Maaskantje per ongeluk het belendende Schijndel met de grond gelijk maakte. Inmiddels is Schijndel weer volledig opgebouwd en zijn ook de voorbereidingen voor het mooiste en gezelligste festival van Nederland volop aan de gang. Paaspop vindt traditioneel in het Paasweekend  (dit jaar vrijdag 22 april tot en met zondag 24 april) plaats op festivalterrein de Molenheide in het Brabantse Schijndel. De voorverkoop begint volgende week, dan worden ook de exacte startdatum en de ticket-details bekend gemaakt.

Goed nieuws is dat Paaspop dit jaar Turbo gaat: groter, langer en nóg veelomvattender. Allereerst is het festival dit jaar voor het eerst niet twee maar drié dagen. Op vrijdag spelen onder anderen Anouk, Waylon en Moss. De camping is groter en vernieuwd. En het aantal podia is wederom uitgebreid. Nieuw zijn de  Boogie Down (hiphop area, gehost door het gelijknamige festival in Breda), Heineken Star Club (naast Extrema de tweede dance-tent) en – een wereldprimeur op festivalgebied – The Cameleon. Laatstgenoemde  is de tent waar alle muziekstijlen in een zogeheten mash-up bij elkaar komen; van soul en reggae tot pop, rock en dance.  Een overzicht van de nieuwe namen per podium:

* Mainstage: Moss, Go Back to the Zoo, Miss Montreal, The Bloody Beetroots Death Crew 77
* Masters Of Rock: Vanderbuyst
* Jack Daniels: The Jim Jones Revue, Shaking Godspeed.
* Theater: Heideroosjes Theatershow, Puur Gelul, Memphis Maniacs, Gili
* Extrema: Tiga, Goose Live, Mighty Fools
* Restolounge: Mambo Kurt, Urban Voodoo Machine, The Hot Stewards, Liptease and the Backstreet Crackbangers

In 2010 was Paaspop beide dagen uitverkocht. 24.000 bezoekers genoten toen van ruim 80 acts, variërend van dance tot rock en van amusement tot cabaret. Paaspop biedt ook in 2011 een totaalbeleving en een keur aan muzikale variëteit. Van snoeiharde metal tot de hotste dance-acts en populaire publiekstrekkers/grote namen. En uiteraard volop cabaret, comedy en theater.  Volg de Paaspop website voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en voorverkoop.