Onder de noemer Join Us @ Paaspop geeft het festival dit jaar bezoekers de kans om een eigen invulling te geven aan een gedeelte van het festivalterrein. Paaspop kent een grote diversiteit aan area’s, podia, muziek- en theateracts en andersoortig amusement, maar de organisatie wil met dit initiatief het publiek van Paaspop in de gelegenheid stellen daar een aanvulling op te geven. Kunstenaars, muzikanten, theatermakers, DJ’s en andere creatievelingen worden uitgenodigd om een plan te ontwikkelen en in te dienen bij de organisatie. Paaspop vindt plaats op 22, 23 en 24 april op festivalterrein de Molenheide in Schijndel.

In 2010 is de oppervlakte van het festivalterrein van Paaspop fors uitgebreid. Toen is een begin gemaakt met een geheel nieuwe invulling van de omgeving rondom de theatertent. In dit gebied heeft de organisatie nu ruimte vrijgemaakt voor een aantal plekken waar de ideeën van het Paaspoppubliek vorm kunnen krijgen.

Geïnteresseerden kunnen vóór 14 maart aanstaande hun plan indienen bij de organisatie. Deze plannen worden door de organisatie aan een aantal criteria getoetst. Meer informatie omtrent de voorwaarden en mogelijkheden is te vinden op de website van Paaspop.

Paaspop is de traditionele opener van het festivalseizoen en duurt dit jaar voor het eerst drie dagen. Meer dan 100 pop-, rock-, dance-, theater- en amusementsacts, waaronder Anouk, Guus Meeuwis, Alain Clark, Triggerfinger, DeWolff, Hatebreed, Tiga en Alex Agnew, staan op het programma. De voorverkoop is reeds gestart, er zijn zowel losse dagkaarten als combi-tickets verkrijgbaar, variërend in prijs van € 30,- tot € 85,-. Voor de camping kunnen aparte kaartjes gekocht worden voor € 15,- per stuk. Op www.paaspop.nl is uitgebreide informatie over de voorverkoop te vinden.