Paaspop logoNieuwe acts toegevoegd: Fiddler’s Green, Dearworld, Musest (no. 1 Muse tribute band), Brutuzz, Joost van Bellen, Navarone, Raketkanon, Sidney Samson, Feest DJ Ruud, DJ Basto, Kane, Eric Koller, DeWolff en Epica

Boomshakalak Soundsystem krijgt eigen “Irie Paaseiland” op festivalterrein

Paaspop vrijdag 29 maart tot en met zondag 31 maart 2013

In haar streven om dit jaar een alles overtreffende editie neer te zetten, gaat de organisatie het programma van de Paaspop-vrijdag opnieuw uitbreiden naar meer podia én met meer acts. Naast de Main Stage, Jack Daniels, Restolounge, Loco Royale en Thunderbolt gaan dit jaar ook de Boogiedown (dubstep en hiphop), Theatertent en de nieuwe Bavaria-area (dance & electronic) open. Bovendien zal het populaire DJ-collectief Boomshakalak Soundsystem zowel op de camping als op het festivalterrein de zomer extra vroeg laten beginnen door de bezoeker in Jamaicaanse sferen te brengen. Paaspop vindt plaats van vrijdag 29 maart tot en met zondag 31 maart op De Molenheide in Schijndel (NB).

In 2011 groeide Paaspop door de toevoeging van de vrijdag uit tot een driedaags festival. Vorig jaar werd het programma op die eerste dag uitgebreid naar (en mét) meer podia, hetgeen ook dit jaar consequent weer gebeurt. Op vrijdag treden naast publiekslievelingen als Skunk Anansie, Kraantje Pappie en DI-RECT ook The Kik en Fiddler’s Green op (in de Restolounge); Musest (number one Muse-tribute) in het Theater;  Dearworld, Brutuzz en Joost van Bellen in de Boogiedown;  Navarone en Raketkanon in de Jack Daniels.

En dan huisvest de nieuwe Bavaria Area op vrijdag nog Feest DJ Ruud en de internationaal vermaarde DJ Basto die met Kylie Minogue, Moby, Azealia Banks, will.i.am en Britney Spears werkte en o.a. de dikke hits Again And Again en 212 scoorde. Daarnaast zijn ook nog Sidney Samson, Kane, Eric Koller, DeWolff en de symfonische metalband Epica aan de omvangrijke line-up toegevoegd. Op de Paaspop-website staan alle acts per dag handig op een rijtje. Gezien het grote aantal (meer dan 175 uit diverse muzikale genres), komen er frequent bevestigde namen naar buiten.

Boomshakalak Soundsystem krijgt eigen area op camping en festivalterrein
Niet alleen enorm geliefd bij het Paaspop-publiek maar bij iedereen die van een goed feestje houdt is het DJ collectief Boomshakalak Soundsystem, dat met zijn zonnige muzikale Irie vibes (dancehall, toasters, calypso en dubstep) zelfs de Inuit-bevolking hartje winter in zijn strandkleding krijgt. Bij de opening van de camping op vrijdagochtend zijn de Boomshakalaka’s al aanwezig om de kampeerders te verwelkomen met zomerse beats en reisvisa voor het zogeheten “Irie Paaseiland” (ofwel Boomshakalak’s eigen area midden op het Paaspopterrein waar drie dagen gefeest wordt en op zaterdag zelfs een heuse Miss Jamaica-verkiezing wordt gehouden).

Editie 2012
Vorig jaar overtrof het festival opnieuw de voorgaande edities op alle fronten met 51.000 bezoekers in drie uitverkochte dagen; een groei van 10.000 méér bezoekers ten opzichte van 2011.

Paaspop, officiële opener van het Nederlandse festivalseizoen
Paaspop is de officiële opener van het Nederlandse festivalseizoen en behoort inmiddels tot de top. Het festival is uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland. De ambities reiken hoog:  het evenement zal doorgaan op de ingeslagen weg.  Dat betekent voor dit jaar opnieuw een veelzijdigheid aan podia; prachtige decors; een ijzersterk programma met een unieke mix van cabaret, comedy, theater, entertainment en een gevarieerd muzikaal aanbod waarbij de diepgang van verschillende muziekgenres voorop staat.

Website & Social Media
Volg de website en social media (o.a. Facebook, Twitter, Youtube) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuwtjes.