Paaspop posterNa eerder bevestigde (inter)nationale topacts als Balthazar, De Jeugd Van Tegenwoordig, Douwe Bob, Fresku, Fun Lovin’ Criminals, Haevn (3FM Serious Talent en 3FM Megahit met Finding Out More), Jess Glynne (bekend van de monsterhits Real Love, Hold My Hand en Take Me Home; samen goed voor 130 miljoen YouTube views), Jett Rebel, Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu, Saybia, The Prodigy en Underworld, voegt Paaspop nu opnieuw een reeks klinkende namen uit binnen- en buitenland toe. In totaal staan er 175 acts verdeeld over 11 podia.

Ook BZB, Chef’Special, De Likt, DeWolff, JD McPherson, Michelle David & The Gospel Sessions, Kenny B, Typhoon en U2two (één van de beste U2 tributes ter wereld) komen op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 maart naar festivalterrein De Molenheide in Schijndel. Daarnaast is ook het programma van de Loco Royale compleet. De volledige line-up tot nu toe staat op de Paaspop website. Méér namen volgen spoedig.

Loco Royale
De echte festivalavonturier duikt regelmatig op in de Loco Royale, vlakbij de grote Theatertent gelegen. Loco Royale is drie dagen de lang de plek waar werkelijk álles kan (“going down in Paasapulco”) en waar niets is wat het lijkt. Een greep: bij de Nederlands-Caribische band Rootsriders zijn de zon en de spirit van Bob Marley intens voelbaar. Uit Deutschland kommt coverkoning Mambo Kurt die met zijn orgeltje de massa aan het dansen krijgt op nummers van wel sehr auseinlaufende bands als Scooter of Rammstein. Wipneus en Pim doen het met een dj show EN een QuizCo show. Over dj’s gesproken: Mattie en Wietze, die twee van de populaire ochtendshow van Q-music, zijn er gelukkig ook weer bij. En als uitsmijter Das OsterFest mit Coen en Sander: ein fest om je vingers bij af te likken met gastartiesten als Trafassi, Dansado & de Feestneger, Der Patrick en Def Rhymz. Loco!

Typhoon
Paaspop heeft in zijn lange geschiedenis alle weertypen voorbij zien komen. Met als gedeelde favoriet een warme lentezon en de tropische cycloon van vorig jaar. Meer precies: die fantastische wervelwind Typhoon, ’s lands baas’te rapper, die met zijn show de ganse Apollo liet bouncen als een malle en al doende een aardschokje bezorgde waar NAM in Groningen vet jaloers op was. Eind 2015 sloot hij het jaar stijlvol af met twee feestelijke concerten in de Heineken Music Hall. Over een paar weekjes stapt Typhoon weer in zijn pletwals richting Paaspop. Wat een Basi.

Kenny B
2015 was hét jaar voor Kenny B. Het duurde even, maar na dertien nummer 1-hits in zijn geboorteland Suriname ging ook Nederland vorig jaar eindelijk overstag voor de hit ‘Parijs’ die maar liefst zeven weken lang op nummer 1 stond en inmiddels meer dan 21 miljoen views heeft op YouTube. Zijn sociaal-maatschappelijke boodschappen verspreidt hij via muziek (pop, reggae en dancehall met een zwoele Caraibische vibe).

Chef’Special
Eén van de grootste en specialste bands die Nederland momenteel rijk is: Chef’Special. Net zoals een goeie Michelinsterrenchefkok met verschillende ingrediënten een smakelijke maaltijd op tafel tovert, zo grossiert deze in 2008 opgerichte Haarlemse rockband in onweerstaanbare (funk, rap, hiphop, pop, rock en reggae en ska)songs die niet in hokjes passen. Vorig jaar verkochten de cheffies zelfs twee keer de Heineken Music Hall in recordtijd uit. Eet smakelijk.

Paaspop – it’s amazing!
Hoe leg je aan iemand die nog nooit op Paaspop is geweest het typische “Paaspopgevoel” uit? Het antwoord is simpel: niet! Net als de geur van vers gebakken brood, een zonsondergang op een paradijselijk strand of de pure schoonheid van een perfect popliedje niet met woorden zijn uit te drukken. Het gevoel alsof je een euforische rit in de achtbaan maakt. Die heerlijke cocktail van endorfine, adrenaline en dopamine. Kaakspieren die pijn doen van het lachen. Las Vegas in Schijndel. Door elkaar geschud; vlinders in je buik en alle zintuigen op scherp. Chillen bij een van de talloze foodstands – van chips naar kip, van kip naar kreeft. De lente samengevat in 72 uur. De magie van Paaspop moet je erváren. Beléven. Op de indrukwekkende brug naar het festivalterrein ontwaar je in één oogopslag de skyline met de prachtige sfeervolle circustenten die allemaal hun eigen karakter en adembenemende decors hebben. Nonstop entertainment in dertien area’s waar een even gevarieerd als onweerstaanbaar programma aan ongeveer 170 acts een podiumplek biedt. Met muziek in alle soorten en genres (hiphop, dance & house, heavy & loud, singer-songwriter, rock en pop – van nieuw jong talent tot internationaal gevierde topacts) maar ook met cabaret, theater, literatuur, straatartiesten, stand up comedy, erotiek, nachtvariété en absurditeiten. Laat je verbazen en ontroeren tijdens de ontdekkingsreis over het festivalterrein waar ’s avonds duizenden lichtjes je betoveren en de weg wijzen naar het avontuur. Eenmaal op het festivalterrein wil je nooit meer weg.

Tickets (verkoop reeds gestart)
De reguliere voorverkoop van Paaspop is reeds gestart via de Primerawinkels en via de bekende voorverkoopadressen. Paaspop is er opnieuw in geslaagd om de ticketprijzen ook in 2016 laag te houden:

Vrijdag: € 49,-
Zaterdag: € 69,-
Zondag: € 69,-
Combi 2 dagen (zaterdag en zondag): € 95,-
Combi 3 dagen: € 105,-

Camping: € 15,-

Pendelbustickets (vanaf Centraal Station Den Bosch) € 5,-/€ 10,-

Alleen als E-tickets verkrijgbaar:
Young & Free 3 dagen: € 75,-
Young & Free 3 dagen + camping: € 85,-
Nieuw voor Paaspop 2016 : camper- en caravanticket: € 10,- (alleen E-ticket)
Alle soorten tickets, voorverkoopadressen, prijzen en de voorwaarden (ook voor de Young & Free) staan op de website.

Website & Social Media
Volg de Paaspop website en social media (Facebook, Twitter) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuws.