Ze worden algemeen beschouwd als de absolute wereldtop van de progmetal scene; Pain of Salvation! Op zaterdag 10 maart komt de Zweedse band naar Muziekcentrum de Bosuil! Onder leiding van frontman Daniel Gildenlow creëert de band een sound vol krachtige gitaarpartijen, wisselingen tussen kalme en heavy passages, zware teksten en het brede stembereik van Daniel.

Pain of Salvation werd begin jaren ’90 opgericht. De, destijds jonge, bandleden hadden gelijk succes in eigen land. Internationaal succes volgende enkele jaren daarna. De eerste twee albums werden toen namelijk uitgebracht via InsideOut en de band maakte snel naam in Europa en de rest van de wereld. Een jaar na het uitbrengen van Road Salt One bracht de band in het najaar hun meest recente album Road Salt Two uit. ZwareMetalen.com gaf het album 90/100 punten en ook Lords of Metal is zeer te spreken over het album.

De kaartverkoop voor het concert van Pain of Salvation is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.debosuil.nl en diverse Primera voorverkoopadressen