Bijna 16.500 kilometer zitten er hemelsbreed tussen de festivalweide van Jera On Air in Ysselsteyn en het dorpje Byron Bay aan de Australische oostkust. Voor de gemiddelde toerist staat Byron Bay vooral bekend om de prachtige stranden, het perfecte surfklimaat, en de exotische dieren. De gemiddelde festivalganger denkt bij Byron Bay echter aan iets heel anders. Parkway Drive, de metalcore-act die overal ter wereld immense bekendheid geniet, vond zijn oorsprong in het kustplaatsje. En laat die band nou net in juni naar Ysselsteyn te komen om het Jera On Air festival in vervoering te brengen.

Al sinds het uitkomen van debuutalbum ‘Killing With A Smile’ in 2005, levert Parkway Drive het perfecte geluid voor een grote schare aan metalcore en mosh-liefhebbers. Na dit alom geprezen album volgden er nog drie even zo gerespecteerde albums. Eind vorig jaar verscheen met ´Atlas´ het meest recente werk van de vijf Ozzies.

Parkway Drive zal in het weekend van 7 en 8 juni het podium in Ysselsteyn delen met onder meer A Day to Remember, Asking Alexandria, Funeral For A Friend, The Ghost Inside en Cancer Bats. Nadat de organisatie in een eerder stadium voorgaande namen al naar buiten bracht, voegt het nu dus wederom een prachtige naam toe aan de alsmaar groeiende lijst.

Daarmee is de koek voor deze week echter nog niet op. Niet alleen Parkway Drive, maar ook de Londense punkers van ´Apologies, I have None´ komen het tweede weekend van juni de boel op stelten zetten bij Jera On Air.

Na tal van succesvolle singles bracht Apologies, I have None vorig jaar met ‘London’ hun eerste volwaardige album uit. De hoog aangeschreven recensenten van punknews.org kwamen superlatieven tekort om het album van de Engelsmannen te typeren: “Vanaf de energieke opener ’60 miles’ tot aan de donderende finale ‘long gone’, dit album bevat stuk voor stuk krachtige en kunstzinnige liedjes die alles wat de Britse punk-rock scene eerder voortbracht overtreffen.” Kijk. Daar kun je mee thuis komen. Deze band zal de gemiddelde bezoeker van Jera On Air absoluut kunnen bekoren.