Weinig rockartiesten hebben zo’n eigen en uniek stijl als de Canadese gitarist Pat Travers. Vooral in zijn begintijd als artiest, halverwege de jaren 70, had hij een aantal bijzondere kenmerken. Zo was zijn zwarte Fender Telecaster kenmerkend, maar ook het feit dat hij blootsvoets op het podium speelde uniek. Tijdens optredens nodigde hij zijn fans uit om luchtgitaar op het podium te komen spelen.

Travers brak eind jaren ‘70 door met het live-album ‘Go For What You Know’. Opvolger ‘Crash And Burn’ deed het ook goed en bereikte de top 20 van de Amerikaanse albumlijst. Het daarvan afkomstige Snortin’ Whiskey (And Drinkin’ Cocaine) werd een grote hit en bezorgde Travers een goede naam in de hardrockscene. Hij werkte samen met grootheden als Gene Simmons (Kiss), Nicko McBrain (Iron Maiden) en vele anderen.

Pat Travers is beïnvloed door gitaarvirtuozen als Jimi Hendrix, Jef Beck, Eric Clapton en Jimmy Page. In de loop der jaren ontwikkelde Travers zijn eigen gitaarstijl, met sterke klassieke bluesinvloeden. Tijdens de tours van de Pat Travers Band vormen tweede gitarist Kirk McKimm, drummer Sean “The Cannon” Shannon en bassist Rodney O’Quin een stevige muzikale basis waarop het gitaarspel van Travers goed tot zijn recht komt. Zijn nieuwste album ‘Fidelis’ bevat 100% klassieke Pat Travers songs, die ergens tussen de hardrock en blues zitten. Vanaf het eerste nummer ‘Ask Me Baby’ wordt de toon gezet en laat Travers zijn gitaar janken en dreunen als in zijn beste dagen. Met het album ‘Fidelis’ is Pat Travers weer helemaal terug van weggeweest.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Blues Hunters. Dit is een formatie van jonge, professionele, en gedreven muzikanten,die hun talenten en ervaringen hebben gebundeld. Zij spelen powerblues en snelle shuffels, maar ook de meeslepende slowblues zijn een ware traktatie voor de echte (gitaar)liefhebber. De solide basis wordt gevormd door drummer Taco Gorter en bassist Daniel Lottersbergen en de twee gitaristen, Elco Jongkind en Theo van Niel, weten elkaar hierop op de bühne blindelings te vinden, om dan gezamenlijk de muziek naar grote hoogtes te stuwen. Met deze energieke live geluiden, vertolken zij de blues op eigen wijze, met als doel om telkens weer terug te keren naar de rauwe wortels van de blues. Eerder gaven zij in de Boerderij een geweldige show als voorprogramma van Philip Sayce.

Wanneer: zaterdag 22 september
Waar: Boerderij Zoetermeer
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 19:30 uur

Rockportaal.nl zal aanwezig zijn voor een review.