churchLet op: de kaartverkoop start woensdag 26 augustus vanaf 10.00 u. Deze shows, die gepresenteerd worden door Patronaat en Gitaarlem vinden plaats in de Groenmarktkerk en in de Doopsgezinde kerk in Haarlem. Een passe-partout kopen kan via deze link

HAARLEM – Patronaat en Gitaarlem hebben de handen ineen geslagen voor ‘Take me to Church’. Een unieke reeks concerten met bands van eigen bodem en internationale grootheden. Op 16 oktober in de Groenmarktkerk zullen Novastar, Sue The Night (en een nog nader aan te kondigen act) het glas in lood nog meer kleur geven dan het al heeft. En op 17 oktober wordt in de Doopsgezinde kerk geluisterd naar Gabriel Rios, Gotcha! en Gospel Sessions, waar het altaar omgetoverd wordt tot een magische concertzaal. Voor deze shows is een beperkt aantal kaarten te koop. Het is mogelijk een los kaartje te kopen en wie beide dagen wil bezoeken kan een passe-partout kopen.

16 oktober:
Novastar (B) + Sue The Night + T.B.A.
Locatie: Groenmarktkerk, Haarlem

Novastar (B)
Na vijf volle jaren kwam Novastar vorig jaar terug met een nieuw album. Op dat recente album ‘Inside Outside’ klinkt Joost Zweegers (Novastar) ingetogener, maar toch met een voller en Brits geluid. Met klassiekers als ‘Wrong’ en ‘The Best Is Yet To Come’ die afkomstig zijn van zijn gelijknamige album dat in 2000 uitkwam, heeft de perfectionist zich door de jaren heen geëvalueerd tot een verfijnd artiest. Op ieder nieuw album dat uitkwam zocht de in Nederland geboren Belg zijn muzikale grenzen op, waardoor iedere plaat weer anders klinkt.

Sue The Night
Afgelopen januari werd ‘Mosaic’ uitgebracht, het debuutalbum van Sue The Night. Daarmee bereikte de Haarlemse band lovende kritieken, werden ze bekroond tot 3FM Serious Talent en scoorden ze een megahit met het opzwepende ‘The Whale’. Sue The Night speelt vrolijke liedjes met moeilijke onderwerpen, waardoor hun sound behapbaar is. Deze avond zal de melancholische synthpop worden verkleind tot een akoestische set.

*Een derde act wordt nog aangekondigd*

Vr. 16-10
Groenmarktkerk Haarlem
Open 19.15 u Aanvang 20.00 u
€26,- vvk (ex fee) / 45,- passe-partout (ex fee)
Meer informatie op onze website
17 oktober:
Gabriel Rios (B) + Gotcha! + The Gospel Sessions
Locatie: Doopsgezinde kerk, Haarlem

Gabriel Rios (B)
Alweer bijna tien jaar geleden brak de Puertoricaanse Belg Gabriel Rios door met Broad Daylight dat op zijn debuutalbum Ghostboy staat. Op dat debuutalbum laat hij een duidelijke mix van hiphop, latin, elektronica en rock horen. Nadat Rios een aantal jaren doorbracht in New York heeft hij zijn geluid extreem veranderd. Dat is maar al te goed te horen op zijn meest recente werk dat hij in 2014 uitbracht. Op ‘This Marauder’s Midnight’ zijn de liedjes kleiner en intiemer, maar toch groots. Met enkel een akoestische gitaar, strijkers en soms een trompet maakt Gabriel Rios waar dat hij een fantastische songwriter is.

Gotcha!
De lokale helden van Gotcha! staan bekend om hun bombastische funky hiphop. Afgelopen jaar werd ‘Back To the Moon’ uitgebracht dat een gemêleerd geluid heeft. Het is een misverstand om te concluderen dat de band hun wilde haren is verloren. Na een paar jaar radiostilte heeft hun tussenpauze juist gezorgd voor meer ruimte om overal en nergens muzikale ervaring op te doen en dat is te duidelijk te horen in hun nieuwe werk. Meer rust, maar niet minder groovy. Vanavond zal ook Gotcha! een aangepaste set doen in de kerk.

The Gospel Sessions
Een kerk zonder koor is als een gitaar zonder snaren. Daarom is The Gospel Sessions uitgenodigd op deze mooie dag om hun hoopvolle gospel te spelen in de Doopsgezinde Kerk. De op Excelsior Recordings getekende band maakt in plaats van een orgel gebruik van rock ’n roll invloeden. Denk aan melodieuze gitaarriffs en een ingetogen, maar toch kleurrijk geluid. In het vooruitschiet speelt de band nog op festivals als Noorderzon en Into The Great Wide Open.

Za. 17-10
Doopsgezinde kerk Haarlem
Open 19.15 u Aanvang 20.00 u
€26,- vvk (ex fee) / €45,- passe-partout (ex fee)
Meer informatie op onze website