Pedro Pico Pop is allang niet meer het “alternatieve drugsfeest” dat het een acht jaar geleden misvattend in volksmond werd genoemd. Het Raalter popfestival telt inmiddels 5 podia, 40 acts en het bied daarnaast veel ruimte voor kunst, skate en stunts. De muziek gaat van harde rock naar techno/dance en via blues naar rustige pop. Het festival op het MBI Terrein is met deze ingrediënten een perfecte plek om muziek te ontdekken en verrast te worden door al het randgebeuren.

Muziek

De line-up van Pedro Pico Pop heeft een internationaal kleurtje. Er staan bands uit Amerika, Engeland, Spanje en Duitsland op de affiche. De grote namen zijn The Hot Stewards en Baskerville. Laatstgenoemde komt met de overweldigende live-set die eerder al Lowlands en Sziget compleet ondersteboven zette. Daarnaast staan er namen tussen die te zien waren bij De Wereld Draait Door, zoals Tommy Ebben en The Medics. In Raalte worden ook bands van dichter bij huis geboekt. Are You A Lion (Luttenberg), Activate (Raalte), Schoolyard Herons (Haarle), Vine-Yard (Zwolle-Kampen) en Lick (Deventer) staan allemaal op de planken. Verder draaien nog een keur aan DJ’s lekkere plaatjes.
Een verbeterde ruimte op het festivalterrein is de koffiekamer, omgedoopt tot Minimal Groove Stage. In deze lounge gaan video deejays in panorama projecteren op een muur. Onder begeleiding van rustige techno, gedraaid door onder andere Jan Liefhebber, verdwaalt de bezoeker in een levensechte virtuele wereld.

Kunst
Voor de afdeling kunst is Nanda Janssen of Lorkeers bij de organisatie van Pedro Pico Pop gekomen. Zij heeft binnen een aantal maanden een veelzijdig kunstprogramma neer weten te zetten. Tussen de kunstenaars bevinden zich bekende gezichten als Ronald Jonkman en Ester van Kempen van studio ROES+ en Maudy Alferink en Camilla Oosterwechel van VOLT. Maudy en Camilla werden afgelopen jaar tweede bij Hollands Next Fashion Designer op RTL 5. 

Met het Carmel College Salland is ook contact gezocht. Dat resulteerde in 25 leerlingen van de middelbare school die, onder begeleiding van Joyce Heuven, een muur van de fabriek met graffiti gaan versieren. Verder gaat Tabitha Mann zich bezighouden met bouwen van een rauwe jungle op het festivalterrein. En waar zou Pedro Pico Pop zijn geweest zonder de aanwezigheid van terreinbeheerder Henk Zielman, die ook dit jaar weer zijn vinyl-kunst tentoon gaat stellen.

Skate
Midden op het festivalterrein, onder een grote overkapping, wordt een halfpipe geplaatst. Hierop gaan professionele skaters demo’s geven en kunnen bezoekers zelf ook de skates aantrekken. Hiervoor kunnen waaghalzen zich tijdens het festival aanmelden. De beste moves worden beloond met prijzen

Al met al een ontzettend breed programma in de culturele speeltuin die Pedro Pico Pop heet. Het festival vindt plaats op zaterdag 9 april 2011 aan de Kanaalstraat in Raalte. Kaarten kosten 10 euro. Alle informatie is te vinden op www.pedropicopop.com.

Maak bij Rockportaal.nl kans op kaarten voor dit festival. Kijk hier voor  de details.