Peter Pan Speedrock heeft tropenweken achter de rug.  Peter, Bartmann en Bart zijn volop in de weer met de organisatie van de zesde editie van Speedfest op zaterdag 10 december in het Klokgebouw in Eindhoven. Daarnaast hebben ze flink wat korte nachten gehad om op datzelfde Speedfest hun kersverse verzamel-CD FIFTYSOMESUPERHITS (maar liefst 58 tracks op 2 CD’s!) te kunnen presenteren.

Maar er is méér aan de hand op het aankomende jaarlijkse feestje van Peter Pan Speedrock!  Volgens berekeningen zal zich op Speedfest namelijk de miljoenste bezoeker aandienen sinds de allereerste show van de band, vijftien jaar geleden. Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen is erg opgetogen over dit bijzondere feit: ,,Onze boeker/manager Bert van Aefst van SOZ Concerts houdt al sinds dag één bij voor hoeveel mensen we per show spelen. Hij heeft onlangs alle shows tot nu toe – dat zijn er inmiddels ruim over de 1600 – plus bezoekers bij elkaar opgeteld. Met het te verwachten publiek bij onze drie Duitse shows de komende drie dagen, blijkt dat we op Speedfest officieel de miljoenste mogen verwelkomen.”

Voor deze berekening is niet alleen het publieksaantal van de clubshows meegenomen maar uiteraard ook de mensen die festivalshows bijwoonden.  Peter Pan Speedrock speelde immers op talloze grote festivals waaronder bijvoorbeeld Sjock, Pinkpop, Lowlands, Pukkelpop, With Full Force, Roskilde, 24 Heurs Le Mans en ga zo maar door. Peter: ,,Precies. En het wordt nóg leuker. Hou je vast. De band bestaat sinds zijn oprichting in 1996 dus vijftien jaar. Eén miljoen bezoekers gedeeld door vijftien jaar is… 66666,66 bezoekers per jaar! Alsof de duivel ermee speelt!”

Peter Pan Speedrock wil dit bijzondere staaltje statistiek dan ook niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan. Peter: ,,Dikke Dennis zal de lucky bastard persoonlijk opwachten. Dennis gaat tijdens  Speedfest zelf in het kassahokje zitten en zal de numero milliono met toeters en bellen onthalen met een vet prijzenpakket dat door ons platenlabel Suburban Records wordt aangeboden: twee VIP-tickets voor Speedfest; onze hele catalogus op CD inclusief een gesigneerde versie van FIFTYSOMESUPERHITS; een gratis tattoo door Dikke Dennis in zijn shop in Amsterdam en gratis toegang voor twee personen voor vijf Nederlandse shows van ons in 2012.“