[PIAS] meldt met grote trots dat er vanmiddag een contract gesloten is met de Nederlandse zangeres Anneke van Giersbergen.

Léon Happé, GM van [PIAS] Nederland, was al geruime tijd met Anneke in gesprek en is erg blij. Hij zegt: “Als je als platenmaatschappij met een persoon/artiest als Anneke mag samenwerken, kun je je alleen bevoorrecht noemen. Zij bezit zoveel schoonheid; als persoon, in stem en als vrouw. Ik ken haar al jaren persoonlijk en dit is een lang gekoesterde wens die eindelijk uitkomt. We zijn trots dat wij als [PIAS] met zo’n getalenteerde vakvrouw mogen samenwerken en kijken daar dan ook enorm naar uit.

Anneke heeft ook veel vertouwen in deze nieuwe samenwerking: “Als artiest voel je je bij PIAS direct thuis. Ze houden daar echt van muziek en dat schept gelijk een persoonlijke band. Léon ken ik nog uit de tijd dat hij als geluidsman werkte. Hij kent me al jaren en hij weet waar ik voor sta en wat ik wil. Met hem én samen met een goed [PIAS]-team, werk ik met ongelooflijk veel enthousiasme aan m’n nieuwe album!

Toen Anneke van Giersbergen in 2007 begon aan haar solo-carriere, was ze 13 jaar de frontvrouw van The Gathering geweest. Samen met haar band Agua de Annique bracht ze in korte tijd een aantal albums uit. In januari 2012 zal het nieuwe album van Anneke van Giersbergen het levenslicht zien. Dit keer niet met Agua de Annique, maar onder haar eigen naam. De opnames zijn in volle gang en het belooft een bijzonder album met een geheel nieuwe sound te worden.

www.annekevangiersbergen.com
www.pias.com/nl