def americansZondag 15 mei a.s. vind op de markt in Helmond voor Lokaal42 het jaarlijkse Pinksterpop plaats.

Het festival op 1ste Pinksterdag start om 14.00 en heeft een breed aanbod in muziek. In totaal zullen 4 bands het podium betreden, en bij Lokaal42 zijn we trots op het programma dat we dit jaar mogen presenteren. De toegang is gratis.

De aftrap vind plaats door TRANSITO, Transito betekent zoveel als ‘wat voorbij komt’ en dat dekt goed de muzikale ladingen samenstelling van de band. Rootsmuziek uit diverse windstreken en ervaren muzikanten, gepokt en gemazeld in uiteenlopende stijlen. Behalve eigen nummers, bewerkt en vertolkt Transito vooral de muziek uit de jaren ’40-’50 van componisten/zangers uit o.a. Cuba en Colombia. Het repertoire is een interessante mix van luisternummers en vooral pittige en dansbare muziek. Voor elk wat wils, rumba/son, cumbia, merengue, swing en mazurka.

Als tweede zal Trio The Big World het podium betreden waarin de topmuzikanten Haytham Safia op Ud, Ankie Keultjes zang en Ad van Meurs op gitaar en zang. Zij brengen een unieke combinatie van Folkblues en traditioneel Arabische muziek.

Daarna is het tijd voor A.A. & the Doctors.
Na meer dan 35 jaar still going strong!! Dr. Albert “Appie” Alberts, performer,componist,saxofonist en alchemist in dienst van de UvA, is weer on the road met the doctors. The doctors anno 2016 worden bemand door de legendarische ritmesectie Peter Walrecht en Gerrit Veen, motoren achter het debuutalbum Street van Herman Brood’s Wild Romance en tevens de Groove architecten achter het legendarische album Wash mah brain, debuutplaat van AA&the Doctors ( CBS records, 1981). De CV’s van deze iconen van de Nederlandse rockgeschiedenis ogen verder als een omgevallen platenkast: Wild Romance, the Doctors, White Honey, New Adventures, Vitesse, Meteors….

2016 is het jaar dat Albert “Appie” Alberts 70 gaat worden. Dit vieren we door nog 1 keer een wereld cd af te leveren en nog 1 keer te touren.

Pinksterpop 2016 zal afgesloten worden door Def Americans Johnny Cash Tribute Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die “The Man In Black” zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash Tribute. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks. Het moment dat de grote liefde in Johnny’s leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show, wanneer Kim “Carter” Wolterink zich bij het gezelschap voegt, gaat het broeien voor en op het podium en samen met de zaal en wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.