rockzottegemROCK ZOTTEGEM maakt vandaag haar eerste namen bekend! En die namen liegen er niet om: ROCK ZOTTEGEM wordt groter dan ooit. Op vrijdag 10 juli zakt de Amerikaanse rockband, TOTO, voor het eerst in twee jaar af naar België voor een exclusief optreden in Zottegem. Op zaterdag 11 juli worden de festivalgangers verwend met een optreden van de legendarische band Placebo. Brian Molko en de zijnen krijgen het muzikaal gezelschap van OMD, Yellow Claw en The Mirror Trap. De ticketverkoop gaat vandaag van start. Meer info op www.rock-zottegem.be.

Vrijdag 10 juli: TOTO

Met ruim 35 miljoen verkochte albums is de Amerikaanse rockband uit L.A., TOTO, alweer ruim 35 jaar niet meer weg te denken van de muzikale wereldkaart. Vanaf de oprichting eind jaren zeventig scoorde de band hit na hit. Neem de klassiekers ‘Africa’ en ‘Rosanna’, wie kent ze niet? Tel daar zes Grammy Awards en succesnummers ‘I’ll Be Over You’, ‘Stop Loving You’ en ‘Pamela’ bij op en hun opname in de Hall of Fame is volkomen terecht.

 

Kurt De Loor, organisator van ROCK ZOTTEGEM, is dan ook maar wat fier dat de legendarische rockband na twee jaar afwezigheid (toen in Vorst Nationaal) opnieuw te zien zal zijn in ons land en dat exclusief op het podium van ROCK ZOTTEGEM. “Met TOTO halen we een levende legende in huis. De muziek van de groep is onvergankelijk en ze staan bekend om hun ijzersterke liveoptredens. Bovendien brengt de groep in het voorjaar een langverwachte nieuwe plaat uit, TOTO’s eerste studioalbum in tien jaar. Dit optreden wordt ongetwijfeld een echte voltreffer.”

Zaterdag 11 juli: Placebo, OMD, Yellow Claw en The Mirror Trap

Op zaterdag 11 juli houdt Placebo halt in Zottegem voor haar enige concert op Belgische bodem dit jaar. De Loor: “Placebo is één van mijn persoonlijke favorieten en de band stond al jaren op ons verlanglijstje. We zijn fier dat we ons publiek een band van het formaat van Placebo kunnen brengen. Het wordt ongetwijfeld anderhalf uur genieten van een muzikale cocktail met een greep uit de beste songs van Placebo’s uitgebreide collectie hits. De optredens van Placebo staan bovendien bekend als één van de sterkste liveperformances die de muziekwereld rijk is en de unieke donkere stem van zanger Brian Molko maakt het geheel af. We kijken er nu al naar uit.”

 

Placebo krijgt op zaterdag het muzikale gezelschap van Orchestral Manoeuvres in the Dark, kortweg OMD, de synthpopgroep uit Liverpool die wereldfaam bereikte oa. met de hits ‘Enola Gay’, ‘Joan of Arc’ en ‘Electricity’. Ook het zeer dansbare Amsterdamse,Yellow Claw, en de opwindende nieuw Schotse sensatie, The Mirror Trap zakken deze zomer af naar Zottegem.

Start voorverkoop

 ROCK ZOTTEGEM gaat dit jaar door op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli. Met het bekendmaken van de eerste namen gaat ook de voorverkoop van start. Wie TOTO aan het werk wil zien of uit de bol wil gaan op de tonen van Placebo kan terecht op de website van ROCK ZOTTEGEM, www.rock-zottegem.be. Een dagticket voor vrijdag kost 45 euro (incl. reservatiekosten) en een dagticket voor zaterdag kost 50 euro (incl. reservatiekosten). Voor een combiticket tel je 85 euro (incl. reservatiekosten) neer.

Wie graag een plaatsje op de camping reserveert kan er dit jaar maar beter als de kippen bij zijn want vroege vogels krijgen korting! Een campingticket kost 7 euro (early bird tarief). Ook drankbonnetjes kan je online aankopen, voor 10 drankbonnetjes tel je 22,5 euro neer.

 

Meer info op www.rock-zottegem.be