bluesrockMet DANNY BRYANT   en FANTASTIC NEGRITO is het programma van de 33e editie van het jaarlijkse BLUESROCK FESTIVAL van TEGELEN compleet. Eerder werden al DVL: feat. Guy Forsyth and members of The Hoax playing the music of The Red Devils and Lester Butler, BARRELHOUSE, JO HARMAN, BIRTH OF JOY, BOB WAYNE, THE GREASY SLICKS en HOWLIN’ STONE bekend gemaakt. Kaartverkoop voor het festival is reeds gestart via www.ticketmaster.nl.

Werd eerder nog gesproken van één act kan de organisatie van het Bluesrock Festival nu zelfs twee laatste acts toevoegen aan het programma. Daarmee is het programma compleet en zal zaterdag 3 september het openluchttheater De Doolhof garant staan voor een goed gevulde dag met blues, roots, rock & roll, country, rockabilly en rock. Voor ieder wat wils. De 35-jarige DANNY BRYANT speelde meer dan 2000 club- en festivalshows. Begin 2016 bracht hij zijn derde studio album ‘Blood Money’ uit op Jazzhaus Records. Met dit album blikt Bryant terug naar zijn oorsprong en zijn blues invloeden, hij ziet het als een hommage aan alle verschillende invloeden en smaken van deze prachtige muziek waar hij al zoveel jaar van houdt. Joe Bonamassa noemde Danny ‘een fantastische gitarist, die in staat is om een Fender Stratocaster écht te laten zingen’. FANTASTIC NEGRITO is het project van de uit Oakland afkomstige frontman en songwriter Xavier Dphrepaulezz. Zijn leven is gevormd door de tegenstelling tussen tragedie en triomf. Van een miljoenendeal in de jaren ’90 tot een bijna fataal auto-ongeluk. Zijn debuutalbum ‘The Last Days of Oakland’ gaat over zijn, zoals hij het zelf noemt, derde wedergeboorte en komt begin juni 2016 uit.

33e editie Bluesrock Festival, zaterdag 3 september 2016, Openluchttheater De Doolhof, Tegelen met:

DVL: feat. Guy Forsyth and members of The Hoax playing the music of The Red Devils and Lester Butler

BARRELHOUSE

DANNY BRYANT
FANTASTIC NEGRITO

JO HARMAN

BIRTH OF JOY

BOB WAYNE

THE GREASY SLICKS

HOWLIN’ STONE

De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 35,00 (excl. € 3,00 servicekosten) en indien voorradig aan de dagkassa € 45,00.  De voorverkoop is reeds gestart viawww.ticketmaster.nl, 0900-3001250 (0,60 cpm) en de Primera winkels. Ook voorverkoop in Venlo: Sounds, Sittard: Music Machine en VVV, Tegelen: Café de Witte en The Read Shop, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen: Satisfaction en VVV en in Oost Souburg: Pedaal Produkties.

De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de tweeëndertig edities die volgden passeerden bijna 70.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 233 optredens plaats waaronder 6 maal Guy Forsyth en 3 maal Rory Gallagher, Walter Trout, The Hoax, Ten Years After en Julian Sas. In de afgelopen jaren is het festival één van de oudste en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de bezoekers. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek. Kijk voor meer informatie over het festival op www.bluesrockfestival.nl.