ScumBash posterMet de toevoeging van Candybar Planet, Tio Gringo, Blue Grass Boogiemen en Elle Bandita is de line-up voor de eerste editie van ScumBash, dat op zaterdag 22 februari in de Van Nellefabriek te Rotterdam wordt gehouden, nagenoeg compleet. Er zullen nog twee acts bij komen, waaronder de winnaar van de ScumBash bandcontest die deze week bekend wordt gemaakt. Op de website staat inmiddels het tijdschema van alle 18 bands op 3 podia.

Korte info over de vier toegevoegde acts
Candybar Planet stond in de jaren negentig aan de wieg van de bloeiende rockscene die Eindhoven Rockcity ging heten. Vorig jaar bracht deze desert rocklegende zijn nieuwe (pas tweede) album Timelapse uit, de opvolger van debuutplaat 32 Bitch uit 1996. Voor een geslaagde mix van Johnny Cash en Hank Williams III met een snuifje metal, psychobilly en rock ’n’ roll zonder opsmuk moet je bij het Bredase Tio Gringo zijn. Blue Grass Boogiemen lijkt zo uit de Coen brothers-film Oh Brother Where Art Thou? te zijn gestapt: vier mannen met instrumenten als mandoline, dobro, gitaar, banjo en contrabas rond één microfoon die een aanstekelijke mix van bluegrass, rockabilly en oldtime country genereren. De Rotterdamse electrockband Elle Bandita heeft het talent om katers als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen met zijn hoogst explosieve shows waarbij frontvrouw Ryanne als een tyfoon op volle sterkte over het podium stuitert.

Programma en Cortonville Stage
Het programma tot nu toe:  The Toy Dolls, The Exploited, Peter Pan Speedrock, Demented Scumcats, Born From Pain, Karma to Burn, Bliksem, The Deaf, Batmobile, Candybar Planet, Tio Gringo, Elle Bandita, Blue Grass Boogiemen, Stealers, 69 Beavershot, Small Time Crooks plus nog twee acts. Deze 16 acts zullen op drie podia spelen. Eén daarvan is de Cortonville Stage, vernoemd naar het onafhankelijk muzikale multimedia platform Cortonville (“shelter for the talented”) dat gepresenteerd wordt door naamgever Eric Corton. Corton is groot fan van de rock & roll barbers van Schorem en draagt stevige getalenteerde rockbands een warm hart toe. Naast het live podium zal Cortonville interviews gaan afnemen bij een aantal spraakmakende artiesten uit het programma.

Schorem Barbier & Haarsnijder aanstaande zaterdag DWDD Saturday Night
ScumBash-organisator Schorem Haarsnijder en Barbier stellen aanstaande zaterdagavond 15 februari hun ideale muziekavond samen met fragmenten, persoonlijke verhalen en live-bands in DWDD Saturday Night op Nederland 3 vanaf 20.00 uur. Daarna volgt een door Schorem gekozen muziekdocumentaire.  Vorig jaar schoven de Schorems al tweemaal aan tafel in De Wereld Draait Door.

ScumBash
De mannen van het  Rotterdamse Schorem besloten onlangs om een festival te gaan organiseren dat aansluit bij de uitstraling en sfeer van hun eigen barbiershop in de (haven)stad. Plaats delict is de markante Van Nellefabriek, één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland die tussen 1927 en 1930 werd gebouwd. Dit karakteristieke gebouw ademt historie en heeft het authentieke gevoel van een eeuw geleden dat perfect bij het nieuwe evenement past. De wapenspreuk van ScumBash (”one day of pure goddamn rock ’n roll”) dekt de lading dan ook volledig:  hier komen niet alleen maar nette mensen maar vooral liefhebbers van rock ’n roll, garagerock, rootsrock, punk, metal, hardcore en psychobilly.

Schorem Barbier & Haarsnijder
De enige vrouwvrije plek in Rotterdam waar een man even zichzelf kan zijn is Schorem Haarsnijder en Barbier. Hier komt de klant niet voor een ordinaire knipbeurt maar voor een Beleving. Schorem is inmiddels zo’n groot succes dat de ambachtslieden voor vele evenementen worden gevraagd. Paaspop gaf de geliefde barbiershop vorig  jaar ruim baan op zijn festivalterrein en zal dat in 2014 opnieuw doen.

Tickets voor ScumBash
Tickets kosten € 30- en zijn online verkrijgbaar via http://www.scumbash.nl/tickets.

Website & Social Media
* ScumBash website
* ScumBash Facebook
* ScumBash voorverkoop tickets website
* Schorem Haarsnijder en Barbier website
* Schorem Haarsnijder en Barbier Facebook
* Van Nellefabriek Wikipedia