Paaspop logoProgramma’s Thunderbolt en Jack Daniel’s Stage nu volledig

Nieuwe namen: Casa de la Muerte, Rattlesnake Shake, Spider Rico, Bullerslug, Stuurbaard Bakkebaard, VanderBuyst; Steak Number Eight (B) vervanger van Shadows Fall en Nuno Dos Santos in plaats van Dimitri Kneppers

Nieuw dit jaar: surprise act Jack Daniel’s Legend in de Thunderbolt

– Paaspop officiëler opener van festivalseizoen 2013 –

Met de nieuwe acts voor de Jack Daniel’s Stage en de Thunderbolt is het volledige programma van Paaspop nu zo goed als rond (laatste wijzigingen voorbehouden). Spider Rico, Bullerslug, Stuurbaard Bakkebaard en VanderBuyst zijn aan de line-up van de Jack Daniel’s Stage toegevoegd. Bij het spraakmakende rockcafé Thunderbolt komen Casa de la Muerte en Rattlesnake Shake nog langs. Bovendien zal daar dit jaar voor het eerst de mysterieuze Jack Daniel’s Legend op zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur optreden. Tot aanvang van deze show blijft het nog een goed bewaard geheim welke rockband dat is. Paaspop vindt plaats van vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart op De Molenheide in Schijndel.

Het volledige programma van Jack Daniel’s Stage ziet er dan als volgt uit:

Vrijdag: Navarone, Raketkanon (B), Bombay Show Pig, Moses and the Firstborn, John Coffey.
Zaterdag: Spider Rico, uitreiking 3FM Serious Talent Award, Anne Soldaat, Palio Superspeed Donkey, Sólstafir (IJsland), Traumahelikopter.
Zondag: The Jacks, Bullerslug, Stuurbaard Bakkebaard, Agent Side Grinder (SWE), Grimskunk (CAN), VanderBuyst, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead (USA), DeWolff.

Andere wijzigingen in het programma: de Belgische sensatie Steak Number Eight vervangt op zaterdag Shadows Fall in de Phoenix en Nuno Dos Santos komt in de plaats van Dimitri Kneppers (in de Stardust).

Surprise act Jack Daniel’s Legend in Thunderbolt en exclusieve Schoremtickets
Vanwege het enorme succes van de Thunderbolt (vorig jaar voor het eerst op Paaspop) is dit rockcafé komende festivaleditie een maatje groter geworden en is tevens het programma flink uitgebreid, onder meer met de eerder genoemde Jack Daniel’s Legend surprise act. Om het exclusieve concert van deze “geheime” band bij te kunnen wonen, moeten bezoekers uiterlijk om 17.00 uur in de Thunderbolt zijn want daarna gaan de deuren potdicht.

 Daarnaast wordt er dit jaar ook nog eens een heuse Thunderbolt alley aangelegd; een louche steegje met een hamburgertent, tattooshop en de Schorembarbier  -de enige vrouwvrije plek op Paaspop waar de bezoeker terecht kan voor een gratis scheer- en knipbeurt. Via facebook.com/jackdanielsnederland kan de winnaar zowel combitickets voor Paasop als exclusieve tickets voor de Schorembarbier winnen, waarmee hij tussen de concerten door op afspraak welkom is voor een knip- en scheerbeurt (en dus niet in de wachtrij hoeft aan te sluiten).

Uitreiking van de 3FM Serious Talent Award

In de Jack Daniel’s Stage vindt ook de uitreiking van de 3FM Serious Talent Award plaats met Kensington, The New Shining, Douwe Bob, Mister and Mississippi en Jacco Gardner. Deze vijf genomineerden beklimmen voorafgaand aan de uitreiking het podium. Kensington en Mister & Mississippi zijn daarnaast ook nog zelf met een volledige show op Paaspop te zien. De Award-uitreiking wordt van 18.00 tot 20.00 uur live op 3FM uitgezonden. De uiteindelijke winnaar (de meest veelbelovende act van het jaar) wordt om 19.45 uur bekend gemaakt door een vakjury. Bands en artiesten die doorbraken als Serious Talent zijn o.a. Miss Montreal, Bertolf, Rigby, Giovanca, Caro Emerald, Go Back To The Zoo, Handsome Poets, Gers Pardoel en Laura Jansen.

Editie 2012
Vorig jaar overtrof het festival opnieuw de voorgaande edities op alle fronten met 51.000 bezoekers in drie uitverkochte dagen; een groei van 10.000 méér bezoekers ten opzichte van 2011.

Paaspop, officiële opener van het Nederlandse festivalseizoen
Paaspop is de officiële opener van het Nederlandse festivalseizoen en is uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland. De ambities reiken hoog:  het evenement zal doorgaan op de ingeslagen weg.  Dat betekent voor dit jaar opnieuw een veelzijdigheid aan podia; prachtige decors; een ijzersterk programma met een unieke mix van cabaret, comedy, theater, entertainment en een gevarieerd muzikaal aanbod waarbij de diepgang van verschillende muziekgenres voorop staat.

Website & Social Media
Volg de website en social media (o.a. Facebook, Twitter, Youtube) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuwtjes. 

Jack Daniel’s: Facebook.com/jackdanielsnederland en website