pinkpop2016Met de bevestiging van IMELDA MAY, BAZART en HARTS is het programma voor Pinkpop 2016 compleet. Op zaterdag 11 juni opent IMELDA MAY de 3FM Stage. De Ierse zangeres Imelda May is sinds haar eerste studio-album ‘Love Tattoo’ uit 2009 niet meer te stoppen. Opgegroeid in Dublin met folk en pop was daar opeens Elvis. Als meisje van negen viel Imelda voor de rockabilly en blues en dat is ze altijd trouw gebleven. Ze toert met haar band al die jaren non-stop over de hele wereld waar ze de hits van haar drie nummer 1-albums laat horen, nu zit ze in de studio voor haar nieuwe album wat dit jaar uitkomt. Ook op de zaterdag, maar dan op Stage 4 staat het Belgische BAZART. Deze band is allesbehalve een doorsnee Nederlandstalige band. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische nuance brengt BAZART donkere indiepop in de moedertaal. Hun single ‘Goud’ behaalde de nummer 1-positie in de Vlaamse charts. HARTS staat als openingsact op de Brand Bier Stage op de laatste dag van het festival. Harts is een soloartiest uit Melbourne, Australië maar is geboren in India. Hij schrijft zelf zijn muziek, speelt zelf alle instrumenten, produceert, mixt en neemt zelf op in zijn slaapkamer studio. Zijn muziek is een mix van funk, rock, pop en soul. 2015 was een goed jaar voor Harts, met optredens op alle grote festivals in het thuisland en  internationale shows in de VS, Bangkok en Hong Kong.

De kaartverkoop voor de 47ste editie van Pinkpop is reeds gestart via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), de Primera winkels en de bekende Limburgse voorverkoopadressen. Weekendkaarten (3-dagen incl. camping) zijn niet meer verkrijgbaar. De prijs voor een dagkaart is €95,00, inclusief €5,00 servicekosten.

VRIJDAG 10 JUNI: 15.30 – 23.30 UUR
RED HOT CHILI PEPPERS
JAMES BAY * BASTILLE * THE COMMON LINNETS
MAJOR LAZER * YEARS & YEARS * GARY CLARK JR.
DE STAAT * BEAR’S DEN * LUKAS GRAHAM * STORKSKY
SKIP&DIE (dj-set) & FRIENDS * ONE OK ROCK * SARA HARTMAN * THE STRUTS
CLEAN PETE

ZATERDAG 11 JUNI: 13.30 – 23.30 UUR
RAMMSTEIN
DOE MAAR * LIANNE LA HAVAS * JAMES MORRISON * WALK OFF THE EARTH
PUSCIFER * GHOST * SKILLET * HALESTORM * IMELDA MAY
ROBIN SCHULZ * NOTHING BUT THIEVES * MATT SIMONS * LUCAS HAMMING * MIAMIGO

NOISIA * BAZART * LUCKY FONZ III * PARQUET COURTS * THE SORE LOSERS
MADI HERMENS

ZONDAG 12 JUNI: 13.00 – 23.30 UUR
PAUL McCARTNEY
LIONEL RICHIE * KYGO * JOHN NEWMAN * DOUWE BOB
SKUNK ANANSIE * BRING ME THE HORIZON * ALL TIME LOW * TOM ODELL * JUNGLE BY NIGHT
BALTHAZAR * VINTAGE TROUBLE * JAMIE LAWSON * ST. PAUL & THE BROKEN BONES * HARTS
DJ’S WAXFIEND & PRIME / SEVN ALIAS (live) / BROEDERLIEFDE (live)
GRAVEYARD * THE LONDON SOULS * SLAVES * WALKING ON CARS
MIDAS
wijzigingen programma voorbehouden

47 JAAR PINKPOP

Pinkpop vindt in 2016 voor de 47ste keer plaats. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf, dit jaar voor de 29ste keer. Voor meer informatie:www.pinkpop.nl.