ScumBash 2016Achttien bands op drie podia; vier bands en drie dj’s in de bruisende Cutthroat Bay-area, plus nog een levendig randprogramma met shops, kunstenaars en lifestyle. Met de toevoeging van de volgende bands is het (rand)programma van de derde editie van het Rotterdamse festival ScumBash op zaterdag 20 februari in de Van Nellefabriek te Rotterdam nu compleet: All For Nothing, Deathroll, Drunken Dolly, Giant Tiger Hooch, Herman Brock jr., Insanity Alert, The Black Cult en Tio Gringo.

Eerder werden al Turbonegro, GBH, Slapshot, The Kids, The Meteors, Batmobile, Bohemian Betyars, Daddy Long Legs, The SubRockers, Cenobites, Bloodshot Bill, DeWolff, The Skadillacs en Stringcaster aangekondigd. Het tijdschema van het volledige (rand)programma staat op de website.

Robert van Schorem Barbier, mede-organisator van ScumBash: “Deze editie wordt opnieuw een knaller, net als de eerste twee in 2014 en 2015 waar onder meer The Toy Dolls, Discharge, Reverend Horton Heat, Monster Magnet en The Exploited de boel flink op stelten kwamen zetten. Naast de drie podia The Kraken, Jack Ketch en Voodoo waar dit jaar achttien bands van 13.00 tot 1.00 uur spelen, is ook het randprogramma in de Cutthroat Bay weer zeer de moeite waard. Daar spelen vier toffe bands en worden de fijnste plaatjes gedraaid door drie enthousiaste dj’s. Ook staan er diverse shops en bezoekers kunnen terecht voor bijvoorbeeld een tattoo of knipbeurt. En had ik al gezegd dat je er ook je schoenen op een vintage manier kunt laten poetsen of kunstenaars aan het werk kunt zien? Nee? Nou dan! Dat wordt dus harde keuzes maken en knopen doorhakken!”

Het volledige (rand)programma van ScumBash 2016 op drie podia en in Cutthroat Bay

* The Kraken
Turbonegro, The Meteors, GBH, DeWolff, The SubRockers, The Black Cult.

* Jack Ketch
Slapshot, The Kids, Batmobile, Insanity Alert, All For Nothing, Stringcaster.

* Voodoo
The Skadillacs, Bohemian Betyars, Daddy Long Legs, Cenobites, Bloodshot Bill, Deathroll.

* Bands en dj’s in Cutthroat Bay
Tio Gringo, Herman Brock jr., Giant Tiger Hooch, Drunken Dolly. Dj Spy, dj Rocky, dj JD La Rue.

* Randprogramma in Cutthroat Bay
Schorem Barbier: De Britse krant The Telegraph noemde Schorem “één van de beste barbiers ter wereld”. Klanten van over de hele wereld (men only!) komen dan ook niet primair voor een knipbeurt maar voor een beleving. Authenticiteit en pure passie is waar het om draait. Kniptickets voor ScumBash zijn inmiddels uitverkocht.

Overige shops, kunst en lifestyle in Cutthroat Bay: Madame de Pompadour & La Fee Verte (vintage mode- & hairstylisten – women only); Popcorn Krew (artiesten die live handgemaakte kunstwerken zoals Tiki’s, Pinstriping, Dia De Los Muertos en Nose Art ontwerpen); Der Pauli Shoe Shine (authentieke vintage schoenenpoetser); Babashop(alternatieve kledingwinkel voor diverse subculturen); Inkstitution en The Office (tattoo- en piercingshops); Namakubi(tattooshop gespecialiseerd in Japanse ontwerpen); Artwork by Iris & Arne (kunstenaars die tijdens Scumbash live een groot schilderij maken); Looks Like Vintage (webshop met kleding in rockabilly, retro, vintage en pin-up stijl).

Tickets
Tickets a € 39,- (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar bij The Old School, Primera’s en bij Schorem zelf in de winkel – of online via de website.
Kniptickets zijn inmiddels ram uitverkocht.

Online