Zondagochtend gingen de mannen van Peter Pan Speedrock naar de Steentjeskerk in Eindhoven. Gewapend met een heus volgeladen pistool zaten ze ongeduldig de katholieke mis uit en zongen luidkeels hun hit Hellalujah! (“apostles of rock, sanctify your soul”) mee.

Kortom: de kogels zijn sinds gisteren door de kerk want de definitieve line-up voor de vijfde editie van Speedfest is nu rond, dankzij de toevoeging van nog eens vijf topbands. Met de bevestiging van The Sore Losers, Dumbell, In Solitude, BugGirl en 101’s zullen op 11 december van dit jaar maar liefst 20 bands het dak van het Klokgebouw op het Eindhovense Strijp-S terrein testen. ,,Opzeker dat het eraf gaat”, stelt Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen resoluut. ,,Dit is voor mij, drummer Bart en bassist Bartmann echt een gedroomde line-up. Zoveel talent, zoveel legendarische bands. We voelen ons net drie mennekes die een uurtje alleen worden gelaten in de snoepwinkel”, lacht hij trots.

 Ook de line-up van de Persistence Tour, dat de dag erna op dezelfde lokatie plaatsvindt, krijgt stilaan definitief gestalte. Het programma voor beide dagen ziet er nu als volgt uit:

 * Speedfest zaterdag 11 december:
Peter Pan Speedrock, Airbourne, Triggerfinger, Life Of Agony, The Exploited, The Nomads, Municipal Waste, The Devil’s Blood, The Sore Losers, Dumbell, Cenobites, Antiseen, V8Wankers, Batmobile, The Seatsniffers, .357 Stringband, 101’s, In Solitude, BugGirl en Rompeprop.

 * Persistence Tour zondag 12 december:
De zondag na Speedfest is het Klokgebouw de plaats voor de Persistence Tour, met tal van hardcore- en metalcorebands. Sick Of It All, Blood For Blood, Evergeen Terrace, Unearth en als klap op de vuurpijl D.R.I. waren al bekendgemaakt. Zij krijgen gezelschap van The Set Up, All For Nothing, Cataract, Cruel Hand, Casey Jones, Crushing Caspars, Donnybrook!, Final Prayer, My City Burning, Strength Approach, Vera Cruz en AYS.

Ticket-prijzen zijn als volgt:
* Speedfest      € 35,-  (dagkassa € 40,-)
* Persistence    € 27,50 (dagkassa € 32,50)
* Combi:          € 45      (dagkassa € 50)

Peter: ,,Een combi kost maar 45 euro en is volgens mij echt het ideale Sinterklaaskadootje. Kun je een week later twee dagen hard gaan op al die superbands. Voorgaande jaren bleek trouwens ook al dat juist die combi’s erg geliefd zijn en er in de voorverkoop snel uit vlogen.”

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In een kleine vijf jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip dat rond de 5000 bezoekers trekt. Het grootste deel komt uit eigen land, maar ook fans van harde muziek uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië reizen jaarlijks in steeds grotere aantallen af naar Eindhoven Rockcity.

Meer informatie?: www.speedfest.nl en/of www.persistencetour.nl.