Suicidal Tendencies (USA) en No Turning Back (NL) op Speedfest
– Jaarlijkse Speedfestkrant volgende week verkrijgbaar (Live XS en losse afhaalpunten)
– Speedfestband John Coffey morgenavond bij De Wereld Draait Door

Met de toevoeging van Suicidal Tendencies (USA) en No Turning Back (NL) is het programma van Speedfest #7 nagenoeg compleet. Volgende week worden de laatste drie namen voor het stoerste festival van Nederland bekend gemaakt, dat op 8 december in het Klokgebouw op het Strijp S-terrein in Eindhoven wordt gehouden. Dan zal tevens de volledige line-up van Distortion (het nieuwe festival dat zich voornamelijk op de liefhebbers van metal richt en op zondag 9 december in hetzelfde Klokgebouw plaatsvindt) naar buiten worden gebracht, alsmede de timetablesLine-ups

Het totale programma van Speedfest ziet er nu als volgt uit:
Suicidal Tendencies, The Toy Dolls, Graveyard, Monster Magnet (uitvoering Spine Of God integraal), Orange Goblin, Red Fang, John Coffey, The Varukers, V.O.T., The Dirty Denims, Insanity Alert, Evil Conduct, Mad Sin, My Sleeping Karma, 77, Candybar Planet, Demented Are Go, The Bronx, No Turning Back, Sick on The Bus en Peter Pan Speedrock zelf. Volgende week komen daar dan de laatste 3 namen bij.

De dag erna op Distortion spelen Opeth, Meshuggah, Fear Factory, The Devin Townsend Project, Death Angel,  Decapitated, Miss May I, Hard Resistance, For Today, Texas In July en Heart In Hand. In het speciale Grindhoven-blok staan Leng Tch’e, Cliteater en Rompeprop. Volgende week komen daar dan de allerlaatste namen bij.

Speedfestkrant
Slechts éénmaal per jaar verschijnt de Speedfestkrant, het nieuwspapier dat in 24 pagina’s speedrock ‘n rollgeuren &  kleuren verhaalt over het festival dat het gemiddelde dopamine- en adrenalinegehalte van de bezoeker tijdelijk vertienvoudigt. De krant, die dit jaar in een oplage van 30.000 verschijnt bij muziekblad Live XS,  is vanaf donderdag 25 verkrijgbaar (ook op losse afhaalpunten). In de krant staan de timetables vermeld.

John Coffey (NL) morgenavond in De Wereld Draait Door
Eén van de vele spraakmakende bands op Speedfest dit jaar is de Nederlandse screamo punkrock ‘n’ rollband John Coffey, die onlangs zijn nieuwe CD Bright Companions uitbracht en daarmee een treinwagonlading juichrecensies van de Nederlandse pers oogstte. Morgenavond is dit sympathieke vijftal live aan het werk te zien bij De Wereld Draait Door op 19.25 uur op Nederland 3.

Tickets
Dagtickets kosten € 35,- en een combiticket voor beide festivals € 55,-. Prijzen zijn exclusief servicekosten en zijn online verkrijgbaar (Speedfest & Distortion) maar ook als harde tickets via regionale voorverkoopadressen in de voorverkoop.

Info over de bevestigde bands

SUICIDAL TENDENCIES (Speedfest)

Te punk voor metal en te metal voor punk. Want zo ging dat begin jaren tachtig nog, toen Suicidal Tendencies zich geen reet van het bekrompen hokjesdenken aantrok en samen met het eveneens Amerikaanse D.R.I. de blauwdruk legde voor een muziekgenre dat in de volksmond al snel crossover werd genoemd, maar dat in werkelijkheid een mix van metal, skatepunk, hardcore en rap was. Genre-overschrijdend en energieker dan een atoomspliting. Niet voor niets dus dat Suicidal-fans inmiddels drie opeenvolgende generaties bevolken.

NO TURNING BACK  (Speedfest)

In hun vijftienjarige carrière hebben deze Nederlandse oldschool hardcore-gasten van No Turning Back in 54 landen gespeeld en talloze vlam-in-de-pan-shows gegeven. Speciaal voor NTB wordt het dak van het Klokgebouw dit jaar extra verankerd. Geen ontsnapping mogelijk!