ScumBash 2015 posterDe scumbags van ScumBash completeren met de toevoeging van The Skadillacs (BE), Liptease and the Backstreet Crackbangers, Disturbance, No Turning Back, Death Alley, Dario Mars and the Guillotines (BE) en Cuda de tweede editie van dit nieuwe Rotterdamse rock-’n-rollavontuur, dat op zaterdag 28 februari 2015 in de monumentale Van Nellefabriek in Rotterdam wordt gehouden.

Alle info staat op de website; het tijdschema wordt zeer binnenkort bekend gemaakt.

Bertus van Schorem Haarsnijder en Barbier (en mede-organisator van ScumBash) is volgens eigen zeggen ‘happy as fuck’ over deze laatste aanwinsten: “Dit zijn te gekke bands en ook de mix van muzikale stijlen is perfect. Eens kijken: oldschool hardcore en dito punkrock; rock ‘n’ roll met metal en een vleugje psychedelica; rock met soul, western en surf; rockabilly met rock ’n roll & swing & blues; two tone ska en een kruising tussen cowpunk en countryrock. Live zetten deze bands allemaal op hun eigen manier iedereen in vuur en vlam. Dit gaat een mooi feestje worden.”

Line-up ScumBash #2 nu volledig

Reverend Horton Heat (USA), Monster Magnet (USA), The Exploited (UK), Bob Wayne (UK), Batmobile, John Coffey, Liptease and the Backstreet Crackbangers, The Skadillacs (BE), Four Headed Dog, No Turning Back, Bombus (SE), Milwaukee Wildmen, Sham ’69 (UK), Disturbance, Casa De La Muerte, Death Alley, Dario Mars and the Guillotines (BE) en Cuda.

Meer info over alle bands staan op de website.

 

Gloednieuwe festival-area Cutthroat Bay
Vorig jaar was mede-organisator en gastheer Schorem Haarsnijder en Barbier zelf aanwezig met een fraai ingerichte barbiershop (men only). Dames konden zich door de vintage mode- & hairstylisten Madame de Pompadour en La Fee Verte tot fraaie pinups laten transformeren. ”Dat is ook dit jaar uiteraard weer het geval”, laat Bertus enthousiast weten. “Alleen komen ze dit jaar op de nieuwe festival-area Cutthroat Bay te staan. Hier kunnen bezoekers terecht voor een uiterlijke update of zelfs voor een complete metamorfose. Een nieuw kapsel, een gerse tattoo of voor stijlvolle streetwear kleding; en dames kunnen er hun nagels of een hardcore wax laten doen. Op de Cutthroat Bay staan ook onze vrienden van de underground streetwear kledingwinkel Babashop, de professionals van Inkstitution Tattooing en The Leopard Lounge Nail & Beauty Parlor. Voor de Cutthroat Bay geldt dat de bezoeker een behandeling wel vóóraf moet reserveren, en dat de beschikbare plekken die dag beperkt zijn. Tijdens het festival zelf is het namelijk niet mogelijk ter plekke een behandeling te nemen.”

 

Tickets

Tickets a  € 39,- (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar bij The Old School, Primera’s, Velvet Rotterdam en bij Schorem zelf in de winkel – of online via de website.

De Kniptickets zijn inmiddels helemaal uitverkocht.

 

Van Nellefabriek Rotterdam

De markante Van Nellefabriek blijkt voor ScumBash de perfecte locatie om niet alleen maar nette mensen maar ook liefhebbers van outlaw country, psychobilly, punk en aanverwante rock-’n-rollgenres te verwelkomen. Het karakteristieke gebouw is één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland. Het ademt historie en weerspiegelt het authentieke gevoel van een eeuw geleden, dat bij de bijzondere sfeer van dit unieke festival past.

 

Website & Social Media

* ScumBash website en tickets

* ScumBash Facebook

* Schorem Haarsnijder en Barbier website

* Schorem Haarsnijder en Barbier Facebook (175.000 fans)