Speedfest #9 logo“Of we achterover kunnen leunen nu het programma rond is met de toevoeging van The Shrine, Death Alley en Herder?” Peter Pan Speedrockfrontman Peter van Elderen fronst zijn wenkbrauwen. “Nauwelijks. Er valt immers nog genoeg te doen voor de komende editie van Speedfest. Maar de line-up is wel altijd een moeilijke puzzel voor ons. Elk jaar weer! Bassist Bartmann, drummer Bart en ik zijn namelijk zeer kritisch bij de selectie van acts die op Speedfest spelen. Daarbij hanteren we het motto no fillers, just killers! Pas als we unaniem een band 100% Speedfestwaardig achten, gaan we ervoor. Zoals voor The Shrine, die we speciaal uit Amerika laten overvliegen omdat we fan zijn van deze geweldige band. En ook Herder en Death Alley zijn te gek, dús welkom.”

Tijdschema Speedfest #9 online
Speedfestbezoekers kunnen vanaf nu aan de gang met hun éigen puzzel want het felbegeerde tijdschema staat online. De volledige line-up is als volgt: Turbonegro, The Adicts, Madball, Napalm Death, The Fuzztones, Slapshot, Kadaver, Doomriders, Midnight, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, The Shrine, Diablo Blvd, Herder, The Peacocks, Enforcer, The Deaf, Coliseum, Capaces, The Picturebooks, Banane Metalik, Wolfskop, Death Alley en Peter Pan Speedrock zelf.

Nieuw op Speedfest: Heavy Metal Steakhouse en The Speedfest Garage
Van Elderen: “We hebben dit jaar enkele noviteiten op Speedfest. Voor de presentatie hebben we rockiconen Denvis en Dikke Dennis gestrikt. En we gaan een Speedfest Garage bouwen die fraaie motoren en een rock-‘n’-rollmarkt huisvest. Ook komt er een nieuw restaurant genaamd Heavy Metal Steakhouse. Het idee hiervoor ontstond eerder dit jaar toen we op tour waren. Onze roadcrew genoot tijdens het diner van een heerlijke steak en kreeg een briljante ingeving: hoe gaaf zou het zijn om op Speedfest in alle rust een biefstuk te kunnen eten met een goed glas wijn erbij? Geluidsman Pieter en onze guitar tech –de legendarische effectenbouwer Dr. No alias Roel Aben– maakten er werk van en kwamen met het Heavy Metal Steakhouse. Wij hebben dit geweldige initiatief meteen omarmd en geven het restaurant een prominente plek in het Klokgebouw.”

Foodcourt en DJ-team
“In de Foodcourt bieden we onze bezoekers sowieso een grote variatie van smakelijke gerechten. En dankzij de vele meters bar hoeft niemand te wachten op zijn bestelling. Tot slot hebben we net als voorgaande jaren hetzelfde DJ-team dat de typische Speedfest-sfeer versterkt met de juiste tunes op het juiste moment. Met het beruchte fenomeen DJ De Rooie Neger die er niet voor terugdeinst om levensliederen en Nederpopklassiekers te draaien. Het gaat dus weer een mooi feestje worden.”

Tickets
Tickets kosten € 40,- (dagkassa € 45,-). Voorverkoop loopt via de Speedfest site, via de bekende regionale voorverkoopadressen en de Primera-winkels.

Speedfest
In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In negen jaar tijd groeide het jaarlijkse festival voor liefhebbers van rock-n’-roll en verwante stijlen als outlaw country, hardcore, metal, surf, psychobilly en speed-, punk-, garage- & hardrock uit tot een internationaal begrip. De laatste jaren verkocht Speedfest op voorhand uit met 5000 bezoekers.