wherethewildthingsareHet programma voor Where The Wild Things Are 2016 is met toevoegingen van onder meer; De Staat, Dan Deacon, Admiral Freebee, Young Marco, Gallant, Death Alley en Indian Askin compleet. Daarnaast is er meer bekend over het randprogramma voor het driedaagse bungalowfestival. De laatste bungalows zijn te boeken via wtwta.nl.     

Met de komst van De Staat, Dan Deacon, Admiral Freebee, Young Marco, Gallant,  Death Alley, Indian Askin, Joe The Ripper (dj’s Joost van Bellen en RipTide), Diep in de Groef en An/Of zijn de laatste muzieknamen bekend voor de vierde editie van Where The Wild Things Are dat van 4 t/m 6 maart plaatsvindt in Center Parcs De Eemhof.

Naast het muziekprogramma, is ook de randprogrammering op Where The Wild Things Are uitgebreid, onder andere met meer literatuur. Zo verzorgt The School Of Life, dé plek waar je gericht na kunt denken over de echt fundamentele vragen van het leven, weer filosofische classes met sprekers Lammert Kamphuis en Jan Drost. Nieuw dit jaar zijn de bliksemleesclubs van literair tijdschrift Das Mag die plaatvinden in de Das Mag pop-up bookshop-bungalow. Melkweg heeft speciaal voor het festival de muziekdocumentaires ‘My Friend Larry Gus’ en ‘Janis: Little Girl Blue’, over de legendarische Janis Joplin, geselecteerd.

Na het succes van het Rummikub toernooi tijdens de vorige editie gaat het festival opnieuw een samenwerking aan met het populaire gezelschapsspel. Het subtropisch zwemparadijs van De Eemhof is in het WTWTA weekend op zaterdag voor de festivalbezoekers gereserveerd. Avontuurlijke bezoekers kunnen met muzikale ontdekkingstocht Lucy’s Wijsje de bossen in, er kan gebowld worden, er zijn pubquizzen en Indiebingo met DJ Bella Hay. De late uurtjes kunnen doorgebracht worden op feestjes van PIP Den Haag,Subbacultcha, Fresh Cotton, Nightbirds en Where The Worst Things Are. Ook dit jaar zal 3voor12 sessies opnemen vanuit hun bungalow op het park met een selectie artiesten. Ga voor meer informatie over het programma naarwww.wtwta.nl/programma.

Where The Wild Things Are is het enige festival in Nederland waar je drie dagen lang kunt opgaan in rammelende gitaren, avontuurlijke popmuziek en indie electronica met al het comfort en gemak van een bungalowpark. Als bezoeker boek je een bungalow, variërend in grootte van 2 tot 12 personen, inclusief toegang tot alle festivallocaties. Alle podia en locaties zijn op het park zelf en slechts op een steenworp afstand van de bungalows, voorzien van een keuken, badkamer en zelfs een sauna of bubbelbad indien gewenst.

Programma 2016  
De Jeugd van Tegenwoordig, Balthazar, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, De Staat, Fresku, Gold Panda  , Dan Deacon, Weval, Seinabo Sey, Larry Gus, Bob Moses, Joep Beving, Junior Boys, Hunee, Fat White Family, King Gizzard and the Lizard Wizard, Admiral Freebee, My Baby, Dollkraut, Petite Noir, Haevn, Baio, Son Mieux, Birth of Joy, The Jacques, Jarryd James, Pumarosa, Hallo Venray, WHITE, Young Marco, Gallant, Klyne, Indian Askin, The Homesick, The Magic Gang, Clean Pete, Canshaker Pi, The Holydrug Couple, Sjamsoedin, Iguana Death Cult, WHITNEY, Death Alley, ST. PAUL, Joe The Ripper (dj’s Joost van Bellen en RipTide), Diep In de Groef, An/Of.

* Helaas heeft The Kills hun eerder aangekondigd optreden moeten afzeggen wegens onvoorziene wijzigingen in hun tourschema.