De bands die tijdens het gratis toegankelijke popfestival Breda Barst in De Spaanse Kraag spelen zijn bekend. De hardrockbands Psycho44 (BE), The Charm The Fury, White Slice, Dirty Bastards, Stranded7, Zachte g Harde P, Call It Off en Cactus Cowboys breken op 20 en 21 september de tent af.

De Spaanse Kraag is al jaren een begrip in Breda. In de rode tent in het Valkenberg park staat altijd een mooie mix van regionaal talent en bands die landelijk al wat verder zijn. Ook dit jaar komen liefhebbers van harde gitaren er weer aan hun trekken. De zaterdag is traditioneel gezien voor de genres punk en hardcore, op zondag hoor je rauwe rock.

Chaotische grunts
De elektronische stonerrockband Psycho 44 (BE) wordt beïnvloed door bands als Queens of The Stone Age, Nine Inch Nails en Team America. The Charm The Fury staat bekend om de harmonische, maar chaotisch tracks en om de grunts van frontvrouw Caroline Westendorp.

De bandleden van White Slice ken je vast nog van verschillende bands als Brat Pack, Gewapend Beton, Local Spastics en Malkovich. Een show van Dirty Bastards staat garant voor rauwe energie en punksongs met catchy refreinen die je bij de ballen grijpen.

Meer informatie over het programma in De Spaanse Kraag vind je op de website van Breda Barst.

Voor iedereen
Popfestival Breda Barst vindt dit jaar plaats op 21 en 22 september in het mooiste stadspark van Nederland, het Valkenberg park in Breda. Dit jaar staan onder andere Arno (BE)The Rifles (UK)Jett RebelTaymir en Hallo Venray op het podium. Meer informatie over het programma komt de komende weken naar buiten.

Ook vind je theater op Breda Barst, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen. Het festival streeft naar een ecologisch verantwoord evenement. Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek naar dit gratis toegankelijke festival komt.

Website Breda Barst
Breda Barst op Facebook