Qué Pasa opent op zaterdag 27 augustus de eerste festivaldag van Bavaria Open Air. De Udense band vergaarde de meeste stemmen in de BOA CityTour bandcompetitie en troefde daarmee de concurrenten Gunz N’ Rozes, Hardcase en Linda Mae af. Het programma van Bavaria Open Air is met de toevoeging van Qué Pasa volledig rond. Bavaria Open Air vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus. Het is de derde editie van het festival en het muziekfestijn vindt evenals voorgaande jaren plaats op het terrein van bierbrouwerij Bavaria in Lieshout. De line-up kent diverse topacts uit binnen- en buitenland, waaronder Guus Meeuwis, UB40, Alain Clark, Within Temptation en Caro Emerald.

Een vakjury heeft begin juni op basis van inschrijvingen vier Brabantse bands geselecteerd voor de BOA CityTour bandcompetitie: Gunz N’ Rozes, Hardcase, Linda Mae en Qué Pasa. In de daaropvolgende periode zijn in de eerste vier uitzendingen van de BOA CityTour op Omroep Brabant portretten van deze acts getoond. Qué Pasa kreeg vervolgens in de publieke stemronde via de website van Bavaria Open Air de meeste stemmen en wist daarmee een podiumplek op Bavaria Open Air te bemachtigen.

BOA CityTour is een samenwerking van de festivalorganisatie met Bavaria en Omroep Brabant. Op 20 augustus is de laatste uitzending van de BOA CityTour te zien op Omroep Brabant. Zie de speciale site www.boacitytour.nl voor meer informatie over de BOA CityTour.

Programma
Het programma van Bavaria Open Air is met de toevoeging van Qué Pasa compleet en ziet er als volgt uit, per dag en op chronologische volgorde:

zaterdag 27 augustus:
Qué Pasa; Tim Knol; Kane; Di-rect; Alain Clark; BZB; Within Tempation; UB40

zondag 28 augustus:
Björn van der Doelen Energy4All Band (m.m.v. Mick Wilson, Frank Lammers, Sita en Jochem van Gelder); Van Dik Hout; Frank Boeijen  & Band; Jacqueline Govaert; Waylon; Caro Emerald; Guus Meeuwis; Loco Loco Disco Show

Op zaterdag gaat het terrein om 12.00 uur open, op zondag om 11.30 uur.

Voorverkoop
Ondanks de begin juli ingevoerde BTW-verhoging, blijven de ticketprijzen voor Bavaria Open Air ongewijzigd. Een ticket voor zaterdag 27 augustus kost € 45,- en voor zondag 28 augustus € 35,-, de prijs voor een passe-partout  bedraagt  € 70,-.  Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en/of bij een aantal regionale voorverkoopadressen.  Groepen vanaf 20 personen kunnen tickets reserveren via reserveringen@bavariaopenair.nl. Zie www.bavariaopenair.nl voor meer informatie over de ticketverkoop en het festival in zijn algemeen.