Racoon komt dit voorjaar met een nieuw album. De plaat gaat ‘Liverpool Rain’ heten en ligt vanaf 6 mei in de winkel. De 11 nieuwe nummers op ‘Liverpool Rain’ werden geproduceerd door Wouter Van Belle, die eerder zijn sporen verdiende met o.a de succesvolle debuutplaat van Novastar.

Voor de mannen van Racoon is er een droom uitgekomen omdat de arrangementen opgenomen werden in de befaamde Abbey Road Studio in Londen met het London Chamber Orchestra. Artwork van het album en de daarvan afkomstige singles is gebaseerd op een kunstwerk van de Belgische kunstenaar René Magritte.

‘Liverpool Rain’ wordt vooraf gegaan door de single ‘No Mercy’ die half maart uit zal komen via I-tunes en andere online retailers.
De officiële album releaseparty van Racoon zal in Paradiso Amsterdam zijn op 12 mei. Voorverkoop start a.s. zaterdag en tickets kosten 15 euro.

‘Liverpool Rain’ is inmiddels het vijfde studio album van het Zeeuwse kwartet. De band scoorde enorme hits met o.a. ‘Love You More’ en ‘Laugh About It’ en de albums ‘Another Day’ en ‘Before You Leave’ zijn beide met edelmetaal bekroond.