radiohead_bestkeptRadiohead is de eerste naam voor Best Kept Secret 2017. De invloedrijke band uit Oxfordshire sluit het festival op zondag 18 juni 2017 af met een volledige headline set. In totaal treden op de vijfde editie van het festival zo’n 100 artiesten, bands en dj’s op. Best Kept Secret vindt plaats op 16, 17 en 18 juni 2017. De voorverkoop start op zaterdag 19 november aanstaande.

Invloedrijk
Radiohead wordt alom gezien als één van de meest invloedrijke bands van de afgelopen decennia. Sinds de release van debuutalbum ‘Pablo Honey’ in 1993, maar vooral met baanbrekende albums ‘OK Computer (1997), ‘Kid A’ (2000), ‘In Rainbows’ (2007) en het onlangs verschenen ‘A Moon Shaped Pool’ weet het Britse vijftal zich steeds opnieuw te vernieuwen. Het optreden op Best Kept Secret is het eerste festivaloptreden van Radiohead op Nederlandse bodem sinds 2001.

Gedroomde headliner
“Elk jaar vragen we ons publiek in een enquête om hun wensenlijstjes voor volgend jaar in te dienen, en sinds onze eerste editie in 2013 staat Radiohead steevast met stip bovenaan”, aldus festivaldirecteur Robert Swarts. “We zijn dan ook ontzettend trots en dankbaar dat we deze publiekswens kunnen laten uitkomen. Een mooiere bekroning op vijf jaar Best Kept Secret kunnen we ons niet wensen.” De band zal het festival op zondag 18 juni afsluiten. Nog zo’n 100 andere namen zullen de komende maanden door de organisatie bekend gemaakt worden.

Vijfde editie
De afgelopen editie was Best Kept Secret met 25.000 bezoekers uitverkocht. Het festival zal voor de aanstaande vijfde editie hetzelfde aantal tickets beschikbaar stellen. “We hebben het afgelopen jaar een flinke publieksgroei doorgemaakt met het festival”, aldus Swarts. “We kiezen er bewust voor om ons op dit niveau te handhaven en niet verder door te groeien. Met deze capaciteit kunnen we de intieme sfeer waar Best Kept Secret inmiddels om bekend staat voldoende waarborgen, maar het biedt ons ook de mogelijkheid om een sterk en onderscheidend muzikaal programma neer te zetten. De komst van Radiohead is daar het ultieme bewijs van”.

Kaartverkoop
Weekendtickets kosten € 170,00 en verschaffen ook toegang tot de camping. Dagkaarten voor de zondag kosten € 89,00 (prijzen excl. servicekosten). Tickets worden verkocht via de website van het festival en eventim.nl. De voorverkoop start op zaterdag 19 november 2016 om 10:00 uur.

Best Kept Secret 2017
vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18 juni 2017

Beekse Bergen, Hilvarenbeek
website || Facebook || Twitter || InstagramWeekendticket (3 dagen, incl. camping): €170
Groepskorting voor campingbezoekers: zesde Weekendticket gratis
Dagkaart zondag: €89 
Weekendticket zonder camping: €147,50 (alle prijzen excl. servicekosten)

Tickets verkrijgbaar vanaf zaterdag 19 november om 10:00 uur via bestkeptsecret.nl en Eventim.nl.