Pinkpop heeft de eerste hoofdact voor de 41ste editie te pakken. Direct bij de eerste geruchten over een nieuwe reeks optredens van RAMMSTEIN is Pinkpop blijven aandringen voor een herhaling van het succes van Pinkpop 2002. Pinkpop had toen alweer drie uitverkochte jaren achter de rug, maar in het jaar 2002 zouden alle records gebroken worden wat betreft de start van de voorverkoop met als opmerkelijk feit dat Pinkpop destijds het eerste festival in Europa was dat het bordje uitverkocht precies 7 weken op voorhand kon ophangen. Anno nu is de belangstelling voor Rammstein niet minder. Integendeel. De 35.000 tickets voor de show in het Gelredome waren in een paar uur uitverkocht en velen konden dan ook geen kaartje bemachtigen. Vandaar dat Pinkpop nu extra losse tickets inzet voor het optreden van Rammstein op vrijdagavond 28 mei. Zoals bekend zal Pinksteren voor de tweede keer worden verschoven en zal Pinkpop plaatsvinden op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei 2010. Nieuw dit jaar is dat de voorverkoop van Pinkpop vroeg begint en wel op zaterdag 12 december a.s via de officiële voorverkoopadressen. De entreeprijzen blijven hetzelfde en zowel alle dagkaarten (a € 75 excl.servicekosten) als de weekendkaarten (a € 140 excl.servicekosten) zijn dan te koop. De organisatie hoopt voor de start van de voorverkoop nog enkele namen bekend te maken.

  RAMMSTEIN

Vier jaar na de release van hun laatste album “Rosenrot”, verscheen in oktober van dit jaar het gloednieuwe, zesde studioalbum van de ijzersterke Duitse metalrockband RAMMSTEIN onder de titel: “Liebe Ist Für Alle Da”. Het album bevat 11 tracks die geproduceerd werden door de Zweedse Jacob Heller, die al eerder aan Rammstein albums werkte. Men zegt dat dit het meest spraakmakende werk is dat de band ooit heeft afgeleverd. De eerst single ‘Pussy’ verscheen in september met een videoclip die opmerkelijk via een pornosite werd gelanceerd.  Live is Rammstein een fenomeen die je niet mag missen. Een Rammstein show staat afgezien van de ijzersterke muziek ook nog eens garant voor o.a. bizarre verkleedpartijen en vuurwerpers, kortom, een waar spektakel.

GOUDEN TIP

Een heerlijke traditie want ook nu weer kunnen de fans van Pinkpop zich bemoeien met het samenstellen van een deel van het programma. Naast de ouderwetse postkaart naar Buro Pinkpop, (Postbus 117, 6160 AC Geleen) kan via de website www.pinkpop.nl weer gestemd worden. Noem drie namen en de programmacommissie zal haar best doen. Vorig jaar stemde men massaal op The Killers, welke de organisatie vervolgens ook kon vastleggen. Er kan gestemd worden vanaf dinsdag 8 december 2009 tot en met vrijdag 8 januari 2010. Afgelopen jaar gaven meer dan 15.000 Pinkpop fans hun GOUDEN TIP door aan de organisatie. Een verzoek van onze kant; stem niet op de groten der aarde. Kom met “nieuwe” bands op de proppen en verras de programmacommissie.