Rock Werchter 2016De eerste naam is binnen. Rammstein komt op vrijdag 1 juli 2016 naar Rock Werchter. De favoriete Duitsers van Werchter zijn er voor de vijfde keer bij. Steeds met groot spektakel. Dat zal ook in 2016 zo zijn. Rock Werchter vindt van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli plaats in het Festivalpark in Werchter (België). Meer namen volgen binnenkort. Het aftellen kan beginnen!

Beats en loeiharde gitaren. Vuurwerk en vermommingen. Provocaties. Een knipoog. Theater. Tanzmetall. Rammstein valt steeds binnen met veel gedruis. De zeskoppige groep levert een sterk merk. Voorman Till Lindemann zingt bijna altijd in het Duits. Dat is nooit een handicap gebleken. Rammstein is even groot in Australië en de Verenigde Staten als in Europa. Die internationale faam hebben ze mede te danken aan David Lynch en Trent Reznor, die twee nummers van Rammstein selecteerden voor de soundtrack van Lost Highway (1997). De bal die toen aan het rollen ging werd niet meer gestopt. Rammstein komt voor de vijfde keer naar Rock Werchter. Ze waren er ook in 2002, 2005, 2010 en 2013.

Over Rock Werchter:
Rock Werchter 2016 vindt plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Vier dagen lang is in het Festivalpark in Werchter (België) het beste van nu te zien en te horen op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt zeer geapprecieerd. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2015 goed 150.000 unieke festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een op voorhand uitverkocht festival.