Within Temptation - And We Run ft. Xzibit[1]Rapper Xzibit is een samenwerking aangegaan met de metalband Within Temptation voor hun laatste single ‘And We Run’. Verrast? Is de rapper uit L.A. een headbangende metalfan geworden?! Bekijk het zelf in de gloednieuwe video van Within Temptation, geregisseerd door Tim Smit. De video werd onlangs  opgenomen in Amsterdam, waar Xzibit vastgebonden werd om vervolgens de hele dag in het rond te rennen, te springen en zelfs muren af te breken met zijn blote handen voor zijn spectaculaire rol in de video. Bekijk de video hier.

Xzibit: ‘Toen ik hoorde dat Within Temptation graag samen een nummer wilde opnemen en ik ze opzocht via Google, was ik op zijn minst gezegd verrast. Toen ik eenmaal met de band gesproken had en het nummer had gehoord viel alles op zijn plek en was het leuk om nieuwe muzikale gebieden te ontdekken buiten onze eigen genres.’

De samenwerking tussen Within Temptation en Xzibit is zonder twijfel de meest besproken samenwerking van het jaar. Het nieuwe studioalbum ‘Hydra’, waar het nummer op staat, bestormde de hitlijsten en behaalde top 10 posities in alle grote landen. Door de overweldigende reacties van positieve fans heeft de band besloten het nummer ‘And We Run’ met Xzibit ook uit te brengen als 4-track EP, met daarop alternatieve mixen van het nummer, plus een demoversie van het nog niet uitgebrachte nummer ‘Living On Fire’. De EP is verkrijgbaar in de iTunes store.

Meer informatie over Within Temptation en de samenwerking is te vinden op www.within-temptation.com