Op 6 mei 2011 verschijnt het gelijknamige debuutalbum van YOUNG THE GIANT via Roadrunner Records/CNR.

Bestaande uit Sameer Gadhia (vocals), Jacob Tilley (gitaar), Eric Cannata (gitaar/vocals), Payam Doostzadeh (basgitaar) en Francois Comtois (drums/vocals) presenteert de band een diverse set van muzikale ideeën die net zo gevarieerd is als hun oorspronkelijke etnische achtergronden – Indisch, Perzisch, Brits en Frans/Canadees. Al zijn de bandleden jong,  met leeftijden tussen de 20 en 22 jaar oud, ze brengen muziek voort wat je eerder van een doorgewinterde muzikant zal verwachten.

Van de stuwende percussie en het grootse refrein van ‘My Body’, tot het vurige, smoorverliefde ‘Cough Syrup’ en de zonnige pop van ‘I Got’; dit schitterende debuut van het vijftal uit Orange County  (Californië) bevat een innemende collectie songs die de komst van een geweldige nieuwe band aankondigen. De track ‘Islands’ combineert jazz ritmes met het bijzondere stemgeluid van vocalist Sameer Gadhia wat een zenuwslopend effect creëert. Een electrische slide guitar hult de song ‘Street Walker’ in mysterie en het is onmogelijk de muur van gitaren in ‘Twelve Fingers’ anders te interpreteren dan overweldigend.

Het album werd geproduceerd door producer Joe Chicarelli (The White Stripes, The Raconteurs, My Morning Jacket) en gemixt door Michael Brauer (Coldplay, My Morning Jacket). Toetsenist Bo Koster van My Morning Jacket levert een gastbijdrage op verschillende tracks op het album, evenals Beck-toetsenist Roger Manning op ‘ Your Side’.

De video van de eerste single ‘Apartment’ kun je hier bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=xN_xeBPybVE

In mei komt Young The Giant naar Nederland en definitieve data zullen we spoedig bekend maken.

Kijk voor meer informatie op www.youngthegiant.com of www.youtube.com/user/YoungtheGiant