Een stiekem vreugdedansje is op zijn plaats… het Servische REPETITOR komt naar ons land. Sterker nog… naar PopEi! Is dit alles? Nee, de coole gasten van NOUVEAU VÉLO doen de voorlopig laatste regio show en dan is er ook nog het geweldige WOLVON.

In de jaren ’80 domineerde new wave (novi val) in Joegoslavië, maar er is een nieuwe scene. Eén van de vaandeldragers van de nieuwe generatie bands uit Belgrado is het jonge, garagerock trio REPETITOR. Hoe klinkt dat dan? Het drietal zoekt het muzikaal in de energieke, rauwe sound van bijvoorbeeld The Oblivians, Jay Reatard en The Thermals. Maar dan dus in het Servisch, met een sterke man/vrouw dynamiek in de zang en een meedogenloze drumster. Het trio zal u laten zien dat er uit Servië meer komt dan toeters van Guča, Turbo-folk en Balkan Beats.

Dankzij het gastheerschap van de vermaarde ‘Lepel’ huiskamershows in Groningen waren de mannen van WOLVON al graag geziene gasten. En dit voordat de band überhaupt een feit was. Daar kunnen we alleen maar om juichen, want de eerder dit jaar de wereld in geslingerde 7” vinyl EP ‘Comfort’ staat bol van de bezwerende tegendraadse post-noise en dreampop. Zoek het in de hoek van Cloud Nothings en No Age… . Ondergrondser krijg je het zelden.

Wat een goed jaar moet dit voor Nouveau Vélo zijn zeg! Onder meer de goed ontvangen ‘MOESTUIN EP’ (opvolger ‘Courgette Demo’) en invitaties door Incubate, Vera en de Popronde is zomaar wat bewijs. De band heeft van die fijne, soms dromerige lo-fi liedjes met onweerstaanbare melodieën, denk aan Deerhunter, The Walkman en The Feelies. Anderhalf jaar geleden stond de band al eens in PopEi en zeer verdienstelijk, kunnen we u melden!

Wanneer: Donderdag 6 december
Waar: PopEi Eindhoven
Deuren open: 20:00 uur